Slik dekker vi coronakrisen

Dagbladet opplever i disse dager en enorm trafikkvekst. Vi er ydmyke for det oppdraget vi har.

TAKK FOR SAMARBEIDET: Sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet takker leserne for tillit og samarbeid.
TAKK FOR SAMARBEIDET: Sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet takker leserne for tillit og samarbeid. Vis mer

Dagbladet tar sitt samfunnsoppdrag på alvor og har rapportert om nyhetshendelser siden 1869. De siste hundre og femti åra har avisa dekket både spanskesyken, to verdenskriger og flere finanskriser. I hele vår historie har vi vært der for våre lesere. Slik vi også er nå under coronakrisen.

Over 2 millioner unike brukere har besøkt vår side daglig den siste tiden. Dagbladets redaksjon jobber døgnet rundt for å rapportere, opplyse og undersøke det som skjer journalistisk. Utallige nyhetsmeldinger, direktesendinger, artikler, ekspertintervjuer, reportasjer, kommentarer, faktabokser og fordypningsartikler produseres nå om coronakrisen.

Vi er opptatt av å gi mest mulig informasjon og overblikk. Over en million lesere har besøkt vårt egenutviklede coronakart, og over 130 000 har nå registrert seg. Over en halv million nordmenn har benyttet tjenesten «sjekk din kommune». Vi er glade for at våre lesere setter pris på løsningene vi har utviklet.

Vi får i tillegg utallige henvendelser, innlegg, innspill, tips og spørsmål fra våre lesere og vi jobber for å følge opp så mange spor som mulig. Jeg vil benytte anledningen til å takke våre lesere for alle gode forslag dere deler med oss.

Sentralt for Dagbladet er dekningen av de løpende nyhetene. Som avis jobber Dagbladet med å videreformidle myndighetenes budskap, råd og instrukser direkte ut til befolkningen på en tydelig måte. Men som presse har Dagbladet også en annen viktig rolle i kriser som denne.

Både politikere, forskere og helsetopper må finne seg i at deres beslutninger, standpunkt og uttalelser ettergås på en faktadrevet måte. Våre lesere skal så langt som mulig kunne få svar på hvorfor tiltakene settes inn, hva som er hensikten med dem og hvilke konsekvenser det får. I et demokrati er det nettopp dette som er pressens oppgave.

Noen spør hvorfor de må betale for artikler som har med corona å gjøre. Til dem vil jeg si at når vi får informasjon som vi tenker at er ny og helsekritisk, legges den ut gratis for alle. Men vi har i dag over 100 000 abonnenter på Dagbladet Pluss, og for disse leserne er vi opptatte av å lage spesial- og fordypningsstoff også om coronapandemien.

Journalistikk koster penger. Spesielt omfattende og grundige artikler er kostnadskrevende. Det er viktig for oss at de leserne som er med på å finansiere journalistikken vi lager på Dagbladet Pluss, får et produkt folk er fornøyd med. Og vi jobber konstant med å forbedre arbeidet vårt.

Alt tyder på at dekningen av coronakrisen fortsetter. Vi skal gjøre vårt for å levere det beste vi kan av journalistikk, både på Dagbladet.no, på Dagbladet TV, i papiravisa og i Dagbladet Pluss.

Med vennlig hilsen

Alexandra Beverfjord

Sjefredaktør

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer