Slik demonstrerer ekte spioner

1000 sørkoreanere utdannet i sabotasje og infiltrasjon viste hva de mener om landets regjering i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt et tusen demonstranter marsjerte gjennom Seouls gater i dag med krav til den sørkoreanske regjeringen om at de måtte gå til motangrep på Nord Korea etter diktaturets angrep mot sin nabo i sør, tirsdag.

- Det er på tide med handling. Det er på tide med hevn. La oss angripe presidentpalasset i Pyongyang, ropte demonstrantene, melder Reuters.

I dag ble de to marineinfanteristene som ble drept i angrepet tirsdag begravet under en offentlig seremoni.

Pensjonister Det kom til voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter da sistnevnte gikk i retning av forsvarsdepartementet i byen.

Unge marinesoldater ville også ha en større anerkjennelse av sin innsats for landet og protesterte mot et nytt og hardere treningsprogram.

Samtidig demonstrerte pensjonister, også disse fra marinen, mot det de opplever som unnfallenhet fra sørkoreanske myndigheter.

Fire drept Fire personer på sørkoreansk side ble drept i angrepet, i tillegg til at mellom 15 og 20 personer ble skadet. To av de fire var sivile.

Konflikten internt i Sør Korea mellom de som ønsker å besvare tirsdagens artilleriangrep med krig, og de som søker fredelige midler, viser seg også i politikken. Blant annet gikk forsvarsministeren av tidligere denne uka, etter sterk kritikk for at han ikke håndterte angrepet på en handlekraftig måte.

Hangarskip I morgen skal USS George Washington delta i en sørkoreansk militærøvelse. Det blir ikke avfyrt ammunisjon underveis. Skipet har med seg seg rundt 80 fly og et mannskap på 6000 soldater.

BRENNER FLAGG: Pensjonister fra marinen brenner her et nordkoreansk flagg som protest etter angrepet tirsdag. Foto: Lee Jae-WonReuters
BRENNER FLAGG: Pensjonister fra marinen brenner her et nordkoreansk flagg som protest etter angrepet tirsdag. Foto: Lee Jae-WonReuters Vis mer

Nord-Korea kom i dag med den første milde ordvekslingen mellom Nord- og Sør-Korea siden det nordkoreanske artilleriangrepet rammet øya Yeonpyeong i Sør-Korea tirsdag denne uka.

I en uttalelse kaller de sivile dødsfall i angrepet «svært beklagelig», om det er sant, melder nyhetsbyrået Reuters.

SKJELLSORD: Pensjonerte soldager ropte slagord og skjellsord mot Nord Korea. Lee Jae-Won/REUTERS
SKJELLSORD: Pensjonerte soldager ropte slagord og skjellsord mot Nord Korea. Lee Jae-Won/REUTERS Vis mer