Slik drepte han Therese

Først slo den 16 år gamle gutten Therese Johansson Rojo (15) i bakhodet med en stokk, deretter kvalte han henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere uker planla den svenske gutten og hans jevnaldrende kjæreste drapet på Therese Johansson Rojo. Årsaken til den tragiske hendelsen skal ha vært sjalusi. Ifølge Aftonbladet skal den 16 år gamle gutten, som står tiltalt for overlagt drap, innrømmet i avhør at han var utro mot sin kjæreste 2. mai i år.

- Jeg var utro mot min kjæreste med henne (Therese, journ.anm.). Det var et tungekyss som varte i rundt tre sekunder, skal han ha forklart.

De to skal ha vært enige om å holde kysset hemmelig. Men kort tid senere skal Therese ha betrodd seg til noen venninner.

Det kostet henne trolig livet.

Under politiets rekonstruksjon fra 24. juni, som Dagbladet har fått tilgang til, viser og forklarer gutten hvordan han drepte den ett år yngre jenta.

Skrev hatefulle sms
I midten av mai skal 16-åringens kjæreste kommet stormende mot gutten. Ifølge vitneobservasjoner skaller hun ham så hardt i ansiktet at en halv tann løsner fra munnen. Minutter senere mottar han en sms der den 16 år gamle kjæresten skriver at hun skal hoppe foran et tog, skriver Aftonbladet.

I de påfølgende dagene skriver 16-åringens kjæreste flere hatefulle tekstmeldinger.

Hun skriver blant annet at gutten er ekkel, at han kommer til å dø ensom og synes synd på den som blir hans neste offer. Gutten svarer at han gjør hva som helst — til og med å drepe — for å bli tilgitt. Kjæresten gir beskjed om at en person skal dø, jenta han kysset: Therese Johansson Rojo.

- Det var hun som begynte å snakke om det, skal gutten ha fortalt i avhør, skriver Aftonbladet.

1. juni sender gutten en sms til kjæresten hvor han spør om det noe annet han kan gjøre for at hun skal tilgi ham.

Svaret er negativt. «Da er det slutt», skriver hun.

Lokket ut i skogen
Fem dager senere møtes den 16 år gamle gutten og Therese på en fest i Stureby utenfor Stockholm. De to blir enige om at de senere på kvelden skal gå bort fra festen for å snakke om det som skjedde 2. mai.

TRAGISK SKJEBNE: Therese Johansson Rojo (15) ble funnet svært skadd og døde senere av skadene. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN
TRAGISK SKJEBNE: Therese Johansson Rojo (15) ble funnet svært skadd og døde senere av skadene. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN Vis mer

I politiavhør har gutten gitt en detaljert forklaring om hva som skjedde i skogholtet. Han forteller at han slår henne i bakhodet med en stokk.

- Det var en myk stokk. Hun skrek, eller sa hun til meg høyt - hva gjør du - jeg har ikke gjort deg noen. Da legger jeg meg over henne og tar strupetak, skal gutten ha fortalt i politiavhør, ifølge Aftonbladet.

16-åringen gir seg ikke med dette: Han går senere tilbake til åstedet for å forsikre seg om at Therese er død. I politiavhør skal han ha fortalt at han la en stokk mot halsen hennes og presset, i tillegg til å sparke henne et par ganger.

Rett etter ugjerningen ringer han kjæresten.

- Jeg har gjort det, hun er død!

Under politiavhør ett døgn senere innrømmer han å ha tatt livet av Therese.

- Therese var hennes største fiende
- Han har vanskelig for å forstå at det kunne bli slik, sier guttens forsvarer, Claes Borgström, til Expressen.

Svenske påtalemyndigheter mener kjæresten oppfordret til drapet. Hun står tiltalt for medvirkning til overlagt drap. Ifølge Aftonbladet skal hun i avhør ha sagt at det hele bare var ett spill.

Den drapstiltalte jenta skal tidligere ha vært skolens mest populære, men at Therese etter hvert ble Therese enda mer populær og sett på som skolens peneste. Det skal ha gjort den 16 år gamle jenta rasende, skriver Expressen.

- Therese var hennes største fiende, skal en venninne ha fortalt i avhør.
 
Rettssaken starter 19. august.