Slik dumper Adecco lønningene

Dagbladet kan avsløre at lærervikarer og barnehageassistenter blir betalt helt ned til 50 prosent under tariff i Oslo, Bergen og Tromsø.

FOR LITE: - Dette er en lønning det er ikke er mulig å leve av, sier Adecco-vikar Vadu Jeng (25) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
FOR LITE: - Dette er en lønning det er ikke er mulig å leve av, sier Adecco-vikar Vadu Jeng (25) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en lønning det er ikke er mulig å leve av, sier Adecco-vikar Vadu Jeng (25) til Dagbladet.

Lønnsslipper viser at han fått betalt 115 kroner i timen for å jobbe for Oslos kommunale barnehager. Det er nær 23 kroner under lovpålagt minstenivå, som er 137,72 kroner i timen. Og Jeng er ikke alene:

• Lønnsslipper viser at en Adecco-vikar ble betalt mer enn 50 prosent under tariff i Bergen. Personen skulle hatt 361 kroner i timen, men fikk bare 175 kroner. Det viser beregninger Utdanningsforbundet Hordaland har gjort for Dagbladet.

• I Tromsø fakturer Proffice kommunen 17,46 kroner mindre i timen enn gjeldende minstelønnssats ifølge Hovedtariffavtalen. Mens Proffice fakturerer kommunen 253,5 kroner i timen for faglærte lærer, skal en lærer ifølge tariff minimum ha 270,96 kroner, ifølge beregninger fra Utdanningsforbundet i Tromsø.

- Dumper lønningene - Dette er et klart forsøk på å dumpe lærernes lønninger, og helt uakseptabelt, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, til Dagbladet.

Hun frykter at dette kan skje flere steder, og ber kommunene om å rydde opp raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer