Slik endret Diana deres liv

LONDON (Dagbladet): I natt er det ett år siden prinsesse Diana døde. Hva har skjedd med dem som ble tilbake?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Charles: Den en gang utskjelte tronarvingen har styrket sin posisjon i det britiske folket i året som har gått siden han fikk dødsbudskapet klokka tre om natta 31. august i fjor. Flere og flere roser ham for å ha taklet en vanskelig tid med varme og verdighet. Og det er knapt noen tvil om at Charles blir landets neste konge.

b>Prinsene William og Harry: Dianas to barn er fortsatt gjenstand for enorm sympati blant folk flest, og har blitt godt behandlet av mediene i det vanskelige året etter morens død. Mange frykter at tida som kommer vil bli tøffere. William (16) har morens trekk, og kan bli et yndet objekt for den pressen han hater. Lillebror Harry vil trolig slippe med mindre oppmerksomhet.

Dronningen: Ansatte en PR-mann til tre millioner i året, og i et forsøk på å framstå som mer folkelig ba hun privatsjåføren kjøre limousinen inn i en drive-thru på McDonald's. Å joda, folket holder av dronningen. Tre av fire mener hun gjør en god jobb.

Dronningmoren: Er stadig det eneste mennesket på øya som ingen sier noe vondt om. 98-åringen er ekstremt populær - og ved god helse. Hun har kommet gjennom enda et turbulent år for monarkiet uten en ripe i lakken.

Charles, Dianas bror: Hans kraftfulle tale i Dianas begravelse gjorde inntrykk på britene, men siden har han fått kritikk for å opptre som en gnier da han selv skilte seg. På tross av sin tittel har jarl Spencer stått fram som en av kongehusets virkelige kritikere, og hans feide med de kongelige vil ventelig fortsette i en lang, lang tid.

Paparazziene: De ni fotografene og det ene motorsykkelbudet som fulgte Mercedesen fra Ritz hotell i Paris, er ikke lenger syndebukkene. Budet har riktignok fått sparken, og en fotografene ble så deprimert at han dro til Ungarn. Ytterligere en av dem har funnet seg ny jobb i Paris, men de sju andre knipser fortsatt.

Livvakten Trevor Rees-Jones: Den eneste som overlevde krasjet i Paris strever fortsatt med mén etter ulykken. I sine første intervjuer kunne han fortelle at Dianas siste ord var «Dodi», navnet på kjæresten. Det var kanskje hyggelig for Mohammad al-Fayed, om ikke for de to små prinsene. Al-Fayed har likevel gitt livvakten mye av skylda for ulykken. Men Rees-Jones forbereder søksmål mot al-Fayed, eier av Ritz, fordi hotellet lot sjåføren Henri Paul sette seg bak rattet selv om han åpenbart var påvirket.

Mohammad al-Fayed: Mannen som håpet å bli Dianas svigerfar, tråkker så ettertrykkelig i alle bed at britene ikke orker å la seg opprøre lenger. Han fortsetter sitt korstog for å bevise konspirasjonsteoriene. Har tilbrakt de siste dagene på den nyoppussede yachten som Diana og Dodi reiste med de siste dagene før ulykken, og avduker i morgen statuer av de to på stormagasinet Harrods. En gang i tida underskrev han sine julekort til Diana med «kjærlig hilsen fra onkel Mohammad», og nå bruker han millioner på å bevise teorier om hvordan Diana og hans sønn Dodi planla en framtid sammen.

Camilla Parker Bowles: Prins Charles' flamme holder en meget lav profil. Hun har reist til Korfu med datteren, og tilbringer årsdagen som gjest på styrtrike lord Rothschilds 30 mål store eiendom.

Tony Blair: Folkets statsminister scoret høyt i dagene etter Dianas død, selv om enkelte mente det ble rent for mye følelser hos Blair. Har påvirket kongehuset i retning av en fornyelse, og har scoret i brede lag av folket med sin støtte til en minnepark ved Kensington Palace.

Prinsesse Anne: Den hardest arbeidende i kongefamilien har ikke reist på jaktferie i Skottland som de øvrige, men bedriver business as usual. En avis kunne fortelle hva det innebærer: 218 håndtrykk, 12 blomsterbuketter, tre plakettavdukninger og 146 spørsmål fra prinsessen om «Er du herfra?». I tillegg klappet hun en hund, skriver Daily Mail.