Slik endte Forsvarets testkjøring: - En alvorlig hendelse

Velt under testkjøring førte til omfattende materielle skader på nytt redningshelikopter.

GIKK I BAKKEN: Et helikopter av typen AgustaWestland AW101 gikk i bakken under en testkjøring.
GIKK I BAKKEN: Et helikopter av typen AgustaWestland AW101 gikk i bakken under en testkjøring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det første av de nye redningshelikoptrene til 330 skvadron har veltet fredag ettermiddag. Det bekrefter Hovedredningssentralen overfor Stavanger Aftenblad.

Overfor Dagbladet bekrefter Forsvaret at helikopteret veltet over på styrbord side under en testkjøring.

- Det sto på bakken. Rotor og motor var i gang, sier Brynjar Stordal, pressetalsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet om helikopteret som ble påført omfattende materielle skader.

Ingen fysisk skadd

Stordal opplyser at det befant seg to personer om bord i fartøyet da det veltet. Ingen av disse ble skadd som følge av hendelsen.

- De hadde følgelig ikke bruk for legehjelp, og ble tatt hånd om på stedet, sier Stordal, og legger til at Statens Havarikommisjon for Forsvaret nå skal undersøke bakgrunnen for ulykka nærmere.

- Det er snakk om en alvorlig hendelse, sier Brynjar Stordal.

Skal i sving til neste år

Det veltede helikopteret er av typen AgustaWestland AW101. Den nye helikoptertypen skal etter planen settes i normal drift i 2018.

Opprinnelig skulle de to første AW101-helikoptrene kommet til Norge allerede i april, men leveransen er forsinket på grunn av «utfordringer i produksjonen, test og sertifisering av de første helikoptrene», ifølge NTB.

Kontrakten om kjøp av 16 nye helikoptre ble inngått i 2013, og de skal fases inn i perioden 2018 til 2020. Sola er først ute og deretter følger Ørland (2018), Banak (2019), Bodø (2019), Rygge (2020) og Florø (2020).

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer