Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik endte personalsaken på Suzuki-fabrikken

En drept og minst 40 skadd i sammenstøt om disiplinærsak på Indias største bilfabrikk.

 NEDBRENT:  Resepsjonen ved inngangsporten til Indias største bilfabrikk er helt utbrent etter sammenstøtet mellom arbeidere og ledelsen på fabrikken. FOTO: Saurabh Das, AP/NTB SCANPIX.
NEDBRENT: Resepsjonen ved inngangsporten til Indias største bilfabrikk er helt utbrent etter sammenstøtet mellom arbeidere og ledelsen på fabrikken. FOTO: Saurabh Das, AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble drept og minst 40 skadd i sammenstøt mellom arbeidere og ledelsen på den japansk-indiske Maruti-Suzuki-fabrikken i Manesar i nærheten av New Dehli torsdag.

Over 90 arbeidere ble pågrepet under opptøyene, som har sin bakgrunn i en langvarig konflikt mellom fagforeningen og fabrikkledelsen.
Etter at deler av fabrikken var stukket i brann, ble fabrikken stengt.

Torsdagens uro startet på et møte mellom fagforeningen og ledelsen om et disiplinærproblem som gjaldt en av de ansatte, ifølge Reuters

Møtet endte med at arbeiderne gikk til angrep på sjefene, ifølge en pressemelding fra Maruti.

Indias største bilfabrikk Fabrikken i Manesar er Indias største bilfabrikk, og står for en tredel av Marutis bilproduksjon i verdens nest folkerikeste land.

Uroen blant arbeiderne gjennom hele fjoråret førte til tap på 500 millioner dollar.

Den nye produksjonsstansen førte til at Maruti-Suzukis aksjer sank på Mumbai-børsen.

Fagforeningen sier på sin side at arbeiderne ble angrepet av vakter med våpen da fabrikkportene ble stengt, og at det var vaktene som ødela eiendom og satte fyr på fabrikken.

(NTB).

 STENGT:  En sikkerhetsvakt passer på et av de raserte rommene etter den eksplosive arbeidskonflikten bilfabrikken Maruti-Suzuki i Manesar nær New Dehli. FOTO: Saurabh Das, AP/NTB SCANPIX.
STENGT: En sikkerhetsvakt passer på et av de raserte rommene etter den eksplosive arbeidskonflikten bilfabrikken Maruti-Suzuki i Manesar nær New Dehli. FOTO: Saurabh Das, AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media