Slik endte Rogers Ford Mondeo

Også 43-åringens Cadillac og hus ble offer for vannmassene.

VÅKNET TIL TRAGEDIE: Slik ser Roger Melbys gårdsplass ut etter at den lokale bekken gikk over sine bredder i natt. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VÅKNET TIL TRAGEDIE: Slik ser Roger Melbys gårdsplass ut etter at den lokale bekken gikk over sine bredder i natt. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLSET/OSLO (Dagbladet): Det var et trist syn som møtte Roger Melby da han sto opp i dag morges: 43-åringens Ford Mondeo og Cadillac sto under vann. Det samme gjorde store deler av huset.

- Forrige gang det var flom, var det bare kjelleren som ble oversvømt, sier den uheldige familiefaren fra Vallset utenfor Hamar lakonisk.

Nå må han vente på at naturen går sin gang og vannet trekker seg tilbake.

- Heldigvis har jeg forsikring, sier han.

Det lille tettstedet er preget av kaos. Flere steder står biler og campingvogner under vann, og ting fra folks hager flyter i gata. Hovedveien har vært stengt i flere timer, og vannet i området stiger fremdeles.

Snøsmelting og rekordnedbør - Høy snøsmelting i fjellet, kombinert med store nedbørsmengder, har skapt flommen som nå herjer deler av Østlandet, opplyser Øyvind Johnsen, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Johnsen viser til den varme pinsehelga, som fører store vannmengder ned fra fjellet.

- Men det er ikke de store elvene som Glomma og Gudbrandsdalslågen som skaper de store problemene; det er småelvene som tar nye veier og drar med seg jord og trær som er mest farlige, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer