Slik er Breivik-leiligheten preppet for salg

Leiligheten til terroristens avdøde mor, Wenche Behring Breivik, skal selges. Se bildene.

TIL SALGS: Leiligheten til Anders Behring Breiviks avdøde mor, Wenche Behring Breivik, er lagt ut for salg. Foto: DIAKRIT Norge AS
TIL SALGS: Leiligheten til Anders Behring Breiviks avdøde mor, Wenche Behring Breivik, er lagt ut for salg. Foto: DIAKRIT Norge ASVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wenche Behring Breivik, mora til terroristen Anders Behring Breivik, døde 22. mars i år etter lang tids sykdom. Hun ble 66 år gammel. Nå legges fireromsleiligheten i Hoffsveien 18 på Skøyen i Oslo ut for salg, skriver VG i dag.

- Dette var stedet hun trakk seg tilbake til da hun kom ut av helsevesenet etter hendelsen. Det var et viktig sted for henne. Hun var glad i denne leiligheten. Det var her hun fortsatte livet sitt, sånn som det ble, sier moras advokat Ragnhild Torgersen til VG.

Leiligheten i Hoff Terrasse ligger i et barnevennlig område på Skøyen, og det er den lokale eiendomsmegleren Marie Mindresunde Moen i Eie eiendomsmegling som skal selge den.  

- Attraktivt - Leiligheten er et attraktivt salgsobjekt og lignende leiligheter i sameiet er lett omsettelig. Jeg har lang erfaring med salg av leiligheter i sameiet og området, og jeg er optimistisk til at denne salgsprosessen skal gå fint, sier hun i en epost til Dagbladet.  

Markeds- og kommunikasjonssjef Maren Synnevåg i Eie eiendomsmegling sier at de ser på leiligheten som et ordinært salg.

GUTTEROMMET: Slik ser gutterommet Anders Behring Breivik disponerte i leiligheten fra 2006 til april 2011 nå som det er preppet for salg. Foto: DIAKRIT Norge AS
GUTTEROMMET: Slik ser gutterommet Anders Behring Breivik disponerte i leiligheten fra 2006 til april 2011 nå som det er preppet for salg. Foto: DIAKRIT Norge AS Vis mer

- Vi gjennomfører dette salget på samme måte som for andre objekter vi formidler, men vi ønsker kun seriøse interessenter. Det blir også et forbud mot fotografering. Dette skal ikke være en visning for pressen, sier kommunikasjonssjefen, også det per epost til Dagbladet.

Gutterom Anders Behring Breivik, dømt for terrorbomba i Regjeringskvartalet og drapsraidet på Utøya 22. juli 2011, hadde også et gutterom i leiligheten som han flyttet inn i i 2006. Han bodde der fram til april 2011.

Ifølge påtalemyndigheten brukte Breivik mye tid på gutterommet i disse årene. Han brukte tida på å spille dataspill og planlegge terror.

Tidligere i dag ble det kjent at Anders Behring Breivik har frasagt seg arven etter sin mor. Avgjørelsen ble tatt lenge før morens dødsfall i mars i år.

Det bekrefter hans advokat Tord Jordet, som også er testamentsfullbyrder for mora Wenche Behring Breivik, overfor VG.

3,7 mill. Ifølge Jordet er det ikke utenkelig at en av grunnene til at Breivik har gitt avkall på arven, er at han ikke ønsker at arven skal forsvinne i statskassa.

SOVEROM: Leiligheten på Skøyen i Oslo har en verditakst på 3,7 millioner kroner. Foto: DIAKRIT Norge AS
SOVEROM: Leiligheten på Skøyen i Oslo har en verditakst på 3,7 millioner kroner. Foto: DIAKRIT Norge AS Vis mer

Moras leilighet er lagt ut til salg med en verditakst på 3,7 millioner kroner.

KJØKKEN: Eie eiendomsmegling betrakter salget av leiligheten som et ordinært salg. Foto: DIAKRIT Norge AS
KJØKKEN: Eie eiendomsmegling betrakter salget av leiligheten som et ordinært salg. Foto: DIAKRIT Norge AS Vis mer