Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik er de to siktede

Mange er rystet over at de greie, hjelpsomme guttene er siktet for barnedrapene. Men alle er enige om at de to er umodne og spesielle. - Et utrolig sjokk, sier en kollega av 21-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to vokste opp sammen. For noen år siden flyttet 21-åringen med familien til et rekkehus femti- seksti meter unna blokken hvor han vokste opp, uten at det spilte noen rolle for vennskapet mellom de to.

Bildet som tegnes av de to guttene forteller om to umodne ungdommer. De hadde ikke draget på jentene, og ble liksom aldri voksne og valgte å leke med barn som er mye yngre enn dem selv. De utviklet seg til to litt spesielle ungdommer, som kompenserte med å opptre truende overfor naboene.

Umodne og militære

Guttene, og særlig den eldste, er kjent i området for å leke med barn som er langt yngre enn ham selv. Mange av barna i nabolaget er også redd ham på grunn av eglingen hans. Noen unger i nabolaget har ikke våget å gå forbi kjelleren hvor han bor.

Militærklær og krigslek har vært favorittaktiviteten til de to. Yngstemann har lenge vært med i ungdommens Heimevern, mens eldstemann var med i bare noen uker. De to gikk stadig rundt i militærklær og lekte oppe i heia i området. Der hadde de også en hytte.

- De kledte seg ut i uniformer, og lekte krig i skogen. Men jeg har bare godt å si om eldstemann, han var hjelpsom og grei, og lekte med småtassene her i området til han var så gammel som han er nå, sier en nabo, og legger til at han ikke hadde særlig kontakt med yngstemann.

Rasistiske utrop

- Den ene oppførte seg dumt og fremmedfiendtlig. Han har gjort nazihilsen og brølt Heil Hitler og kommet med truende tilrop i lang tid, men jeg tror ikke de er med i et høyreekstremt miljø. Jeg vil heller karakterisere 21-åringen som umoden, sier en annen nabo. -

Foreldrene er kjekke, jeg tenker mye på dem nå. Det er jo gutter som har vokst opp her, og blitt litt spesielle, sier en dame, som husker de to som barn - den ene aktiv og kvikk, den andre innesluttet og sjenert. Slik de fleste kjenner dem.

Ungdommene i området er tause.

Kollega: - Et utrolig sjokk

Hver eneste morgen har oppsynsmann Magne Mikkelsen drukket kaffe og pratet med sin 21 år gamle kollega. I går fikk han sjokkmeldingen: Kollegaen er siktet for drap og voldtekt i Baneheia.

- Det er et sjokk, for meg og for alle de andre renovatørene i renovasjonsavdelingen i Kristiansand kommune. Hver eneste dag har jeg sittet og drukket kaffe og småpratet med den siktede. Jeg har aldri oppfattet ham som noe annet enn en veldig trivelig gutt, sier Mikkelsen.

Han var oppsynsmann for 21-åringen, som jobbet som hjelpemann på søppelbil og septikbil. Den siktede jobbet i etaten i mellom to og tre år.

- Vi snakket lite om drapene i Baneheia. Men når vi snakket om det, var vi begge enige om at det var veldig trist. Jeg merket ingen forskjell på ham før og etter drapene, sier Mikkelsen.

Gjorde god jobb

Han beskriver den drapssiktede som en utadvendt, omgjengelig og positiv person, og roser arbeidet hans.

- Han kom syklende på jobben ved 05.50-tida hver dag, så satt vi å pratet litt. Som hans oppsynsmann kan jeg bare si at han har gjort en meget god jobb for kommunen. Han stilte alltid opp når noen av kollegene var syke. Jeg fikk inntrykk at han ikke var så glad på skolen, men at han virkelig ønsket å jobbe, sier Mikkelsen.

Fredag for to uker siden sa 21-åringen opp jobben som søppelkjører. Han hadde fått lærlingkontrakt hos en malermester i Kristiansand. Det var trolig på jobb hos malermesteren han ble pågrepet.

Vil ikke dømme

- Jeg snakket med ham den dagen han sluttet, og fortalte ham at han hadde gjort en meget god jobb, og at jeg satte pris på ham. Jeg ba ham om å stelle seg greit. Jeg forsøker å se det positive i alle mennesker, og ønsker ikke å fordømme ham for det han er siktet for å han gjort. Jeg og alle kollegene hans vil gi uttrykk for at vi var glad i ham. Blir han dømt, vil han få sin straff, men det er ikke rettferdig at vi skal dømme ham når vi kjenner ham som en fin person.

Mikkelsen og hans menn brukte dagen i går på å snakke ut om pågripelsen av kollegaen.

- Det blir nok mer snakk om det i morgen. Jeg tviler på at noen av oss som har jobbet sammen med ham vil sove godt i natt, sier han.