Dobbeldtrapet i Kristiansand:

Slik er det kriminelle ungdomsmiljøet: «Fight Club», trusler på sosiale medier og tenåringer som innkrever narkogjeld

Dobbeltdrapet i Kristiansand på mandag knyttes til ungdomsmiljøet i Kristiansand. En politi- og kommunerapport beskriver hvordan den kriminelle delen av miljøet fungerer.

UNGDOMSMILJØET: 170 ungdommer sto bak 260 lovbrudd i Kristiansand i 2015, de aller fleste skjedde i sentrum. Her, ved 7/11 i Markens Gate i Kvadraturen, henger gjerne ungdommene på ettermiddager og kvelder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNGDOMSMILJØET: 170 ungdommer sto bak 260 lovbrudd i Kristiansand i 2015, de aller fleste skjedde i sentrum. Her, ved 7/11 i Markens Gate i Kvadraturen, henger gjerne ungdommene på ettermiddager og kvelder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den svartkledde tenåringsjenta står på huk med en blomsterbukett i den ene hånda si. Den andre holder hun foran øynene sine. Hånda forsøker å skjule tårene, men hikstingen som har tatt kontroll over kroppen hennes klarer hun ikke å skjule. Sorgen er synlig, den er brutal, men den lindres ørlite grann i ei venninnes omfavnelse.

Ikke kjent for politiet

Foran de to jentene, ved innkjørselen til Wilde Minne skole, er det et lite hav med blomster, lys og kort. Siste hilsener til dem som ble påført dødelige knivstikk noen meter bortenfor mandag ettermiddag: Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

Gjerningspersonen var en 15 år gammel etnisk norsk gutt. Ilebekk gikk tur med familiehunden Oskar da hun kom over synet av de to guttene sammen. Den 48 år gamle barnehagearbeideren skal så ha forsøkt å hjelpe Jakob, men ble drept i forsøket.

Den drapssiktede 15-åringen, som har tilstått ugjerningen, tilhørte samme omgangskrets som 14 år gamle Jakob, men var ikke kjent av politiet fra før. Ungdomsmiljøet i byen beskrives imidlertid i røffe ordelag, og som et miljø hvor narkotikabruk og -salg spiller en sentral rolle. Det framgår av en felles politi- og kommunerapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer