- Slik er drapsmannen

Den svenske avisa Expressen har fått en rekke eksperter til å analysere bildene av den ettersøkte mannen fra kjøpesenteret NK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klærne:

- Stilen er veldig mye arbeiderklasse og tyder på en enkel bakgrunn, men det gjelder jo for mange svensker. Det er utrolig vanskelig å si noe om klesstilen fordi han ser ut som de fleste unge menn, sier Henrik Mattsson, trendekspert og analytiker.

- Man kan ikke si at dette er en hjemløs mann. Han kan i prinsippet være en av mine egne venner. Klesdrakta er ikke uvanlig på noe vis, mener Victor Espby, redaksjonssjef i Situation, avis for hjemløse i Stockholm.

Kroppsbygning:

- Jeg noterer at han går med oppbrettede ermer. Det gjør en del mennesker som kjenner seg sterke. Han ser proper ut, dette er ingen slusk, men en gutt som virker å ha saker og ting klart for seg. Kroppsholdningen kan man ikke si noe om på stillbilder. Kanskje han halter, men det er ikke mulig å se av bildene. For å avgjøre om han er veltrent eller ikke må man se hvordan han går på bevegelige bilder, sier Björn Ekblom, professor ved Karolinska Institutet og Idrottshögskolan i Stockholm.

Ansiktet:

- Det har blitt sagt at han har dårlig hud, men det er umulig å avgjøre av bildene, mener Gunnar Ågren, sjef for Folkehelseinstituttet.

Kroppsspråk:

- Han ser veltrent ut. Han har en fin holdning, og en sterk overkropp. Han tar lange og kraftfulle steg. Oppbrettede ermer kan signalisere kamp, men har egentlig ikke noe med kroppsspråk å gjøre. I andre klær ville han antakelig ha blitt bedømt annerledes. Det viktigste er å se en persons ansikt og øyne, sier Isabelle Thambert, foreleser i kroppsspråk.

I KJØPESENTERET: <font face='verdana, arial, helvetica, sans-serif' size='-2'><a href='http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/09/15/378515.html'>Dette er mannen</a></font> politiet ønsker publikums hjelp til å finne. Vedkommende var i kjøpesenteret NK, der Anna Lindh ble knivstukket. - Vi har selvsagt tatt i betraktning at han kan være uskyldig, men vi vil svært gjerne komme i kontakt med ham, sier Mats Nylén, Stockholms-politiets talsmann.