INGEN GYLLEN FALLSKJERM: Det avgåtte PST-sjefen trakk seg med øyeblikkelig virking i natt, bare timer etter de famøse opplysningene hun kom med i Stortingets spørretime. Foto: Jacques Hvistendahl
INGEN GYLLEN FALLSKJERM: Det avgåtte PST-sjefen trakk seg med øyeblikkelig virking i natt, bare timer etter de famøse opplysningene hun kom med i Stortingets spørretime. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Slik er Janne Kristiansens sluttpakke

Ingen gyllen fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretnings-sjefen som måtte gå av etter skandalen da hun avslørte at Norge har etterretningsagenter i Pakistan, får verken mer eller mindre enn det hun skal ha. Det er ikke snakk om noen gyllen fallskjerm.

Avtalen innebærer at PST dekker telefon, PC, alarmer og liknende i ett år. I tillegg har Kristensen tre måneders ferie til gode.
Det avgåtte PST-sjefen trakk seg med øyeblikkelig virking i natt, bare timer etter de famøse opplysningene hun kom med i Stortingets spørretime. Justisminister Grete Fareremo har sagt at hvis Kristiansen ikke hadde trukket seg fra stillingen, ville hun vurdere om Kristiansen kunne fortsette.

Janne Kristiansen har også krav på å bli tilbudt «en passende» jobb i politisektoren i Oslo-området til samme lønn - inkludert personlig tillegg. Hvis hun fortsetter å jobbe i staten får hun ikke utbetalt sluttpakken.

Gulroten for å fortsette i staten er at hun får seks måneders studiepermisjon, for eksempel på Nato Defence College. Avtalen ble underskrevet i går, melder VG. Det betyr at den sannsynligvis er underskrevet etter at Kristiansen kom med opplysningene som i utgangspunktet var hemmelige.