Kim Jong-un

Slik er «kjærlighetsbrevene»

Bob Woodwards nye bok «Rage» inneholder også 27 av de såkalte kjærlighetsbrevene fra Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, til USAs president, Donald Trump.

GOD TONE: USAs president, Donald Trump, og Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, har blitt brevvenner. Foto: Saul LOEB / AFP
GOD TONE: USAs president, Donald Trump, og Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, har blitt brevvenner. Foto: Saul LOEB / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Boka fra den berømte journalisten skaper store bølger i USA. USAs president får massiv kritikk for at han selv i intervju med Woodward innrømmer at han «tonet ned» coronapandemien. Men boka omhandler også en rekke andre sider ved Trumps presidentskap.

Blant annet gir den et innblikk i det ukonvensjonelle diplomatiske forholdet mellom Kim og Trump. Woodward har blant annet fått tilgang til 25 brev mellom Trump og Kim. CNN har offentliggjort to av disse brevene.

- Forelsket i hverandre

Den første delen av Trumps presidentperiode, haglet fornærmelsene mellom ham og Kim. Trump kalte ham «little rocket man» og truet med «ild og vrede». Flere fryktet for en reell atomkrig. Men ordkrigen tok brått slutt, og han ble den første amerikanske presidenten til å møte en nord-koreansk leder. Nå har de to statslederne møttes til sammen tre ganger - i Singapore, Vietnam og i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea. I tillegg har de begynt å skrive brev til hverandre.

- Han skrev vakre brev til meg. Fantastiske brev. Og vi ble forelsket i hverandre, sa Trump om Kim på et valgmøte i september 2018. Ifølge Washington Post fikk dette ansatte i Det hvite hus til å spøkefullt omtale brevene som «kjærlighetsbrev».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer