Slik er livet i verdens største flyktningleir

Samar (15) og syriske flyktninger dokumenterer sin egen hverdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgerkrigen i Syria er nå inne i sitt fjerde år. Rundt ti millioner syrere er på flukt, og en stor andel millioner av disse er barn. 80 000 syrere bor nå i Za'atari flyktningleir i Jordan. 57 prosent av disse er barn under 18 år. En av dem er 15-årige Samar. Hun er med i et fotoprosjekt i regi av Redd Barna.

- Livet i Syria var fantastisk så lenge vi var trygge der. Jeg brukte å våkne tidlig for å rekke skolen, og dro alltid til besteforeldrene mine eller vennene mine etter skolen. Her i leiren har jeg ingen familie, vi har blitt splittet opp og reist til Tyrkia, Jordan eller fortsatt i Syria. Jeg skulle ønske vi kunne komme sammen igjen, men det er umulig nå, konstaterer Samar.

Ikke oss, men dem Hun og mora flyktet fra Syria da det var en voldsom eksplosjon i nærheten av hjemmet hennes. Både Samar og mora var skadd, og de trodde ikke de skulle klare å komme til nabolandet Jordan i live. Resten av familien til 15-åringen er fortsatt i Syria. Hver dag er 15-åringen på Redd Barnas aktivitetssenter i Za'atari-leiren.

Her er hun nå med i et fotoprosjekt der Magnum-fotografen Michael Christopher Brown lærer opp barna til å dokumentere hverdagen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer