Slik er LO-bossen

En leder som snakker rett fra levra og ikke etterlater tvil om hva han vil. En tøff forhandler som man ikke bør møte uforberedt. En tillitsmann som gjerne knuser argumenter på talerstolen, men som tar en røyk med meningsmotstanderen etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skrytelista er lang: Han er en fagforeningsgubbe som har skjønt kvinnekravene. En sjef med omsorg for sine medarbeidere. Og en mektig aktør som har satt sterke spor etter seg i samfunnsutviklingen.

Slik er LO-leder Yngve Hågensen som i dag runder 60 år.

Dagbladet har snakket med personer han kjenner ham fra ulike sider av hans virke. Utfordreren Hågensen, som vant kampvoteringen om å bli Leif Haraldseths etterfølger i 1989, er i dag en respektert, ubestridt og populær

LO-leder.

Fra sitt ferieopphold i England hilser statsminister Kjell Magne Bondevik jubilanten på denne måten:

- Yngve Hågensen er en markert LO-leder. Han har i flere år bidratt gjennom solidaritetsalternativet til en positiv utvikling samtidig som LOs medlemmer har fått en god kjøpekraftsutvikling. Jeg håper at Hågensen fortsatt vil bidra til dette. Yngve er en omgjengelig person som det alltid er hyggelig å treffe, sier Bondevik.

Kan leksa

En mann som har jevnlig har hatt med Hågensen å gjøre i de siste tyve årene, er riksmeklingsmann Reidar Webster.

- For en mann i hans stilling er det nok et nokså tveegget sverd å få ros av Riksmeklingsmannen, sier Webster, som raskt legger til:- Den mannen er ikke lett å mekle med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer