Slik er menneske­handel i Norge

Kripos advarer: Menneskehandel ute av kontroll.

MENNESKEHANDEL: Eivind Borge og Helene Forsland Widerberg i Kripos med rapport om menneskehandel. De har ikke oversikt over antall ofre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MENNESKEHANDEL: Eivind Borge og Helene Forsland Widerberg i Kripos med rapport om menneskehandel. De har ikke oversikt over antall ofre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kripos har ikke oversikt over hvor mange som er ofre for menneskehandel i Norge. Til tross for økt fokus på området tror de at de står overfor enorme mørketall. Informasjonen er mangelfull, og Kripos innrømmer at de ikke har den kunnskapen de trenger.

I 2016 ble det anmeldt 42 menneskehandellovbrudd. Det var en nedgang fra året før, da det var 55 slike saker. Majoriteten av anmeldelsene dreier seg om utnyttelse til prostitusjon og andre seksuelle formål. I 2017 ble det fram til 1. oktober registrert 32 slike lovbrudd.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer