Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik er Mette-Marits vennekrets

Mette-Marit Tjessem Høiby omgangskrets består av venner som studerer eller har sikre jobber i flere forskjellige bransjer. Ingen av dem har noe kriminelt rulleblad. Både Slottet og Mette-Marit selv skal ha reagert sterkt på påstander om at hennes omgangskrets kan utgjøre noen sikkerhetsrisiko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan i dag fortelle at kristiansandsjenta har sagt til sine nærmeste venner at hun ikke frykter nye avsløringer om sitt privatliv.

Det er ingen hemmelighet at Mette-Marit Tjessem Høiby tidligere omgikk personer som politiet i dag betegner som «småkriminelle», men hun har lagt om livsstilen etter at hun ble kjæreste med kronprinsen.

Dagbladet vet at både Mette-Marit og kongefamilien har reagert kraftig på påstandene om at kriminelle er en del av hennes omgangskrets.

I dag omgås Mette-Marit flere av sine barndomsvenninner. Vennene til kristiansandsjenta jobber i dag i musikkbransjen, i konsulentvirksomhet, i restaurantbransjen og som rådgivere for politiske partier. Mange er fortsatt studenter. Alle vennene har fått beskjed av Mette-Marit og Slottet om ikke å snakke med mediene.

Jusstudenten Morten Andreassen fra Kristiansand, skal ha brakt Mette-Marit og kronprins Haakon sammen. Han er kjent som manager for bandet Briskeby, og er en av Mette-Marits beste venner. Han blir beskrevet som en hyggelig og lojal venn.

En av Mette-Marits beste venninner er Cathrine Jacobsen fra Kristiansand . Hun studerer for å bli førskolelærer. En annen god venninne fra Kristiansand er den tidligere frisøren Linda Tånevik. Også Mona Kristine Torstensen, som bodde sammen med Mette-Marit i Oslo, blir omtalt som en god venninne. Det som kjennetegner alle vennene er at de høflig avviser alle henvendelser fra pressen, slik de er bedt om.

Gode venner

Ukebladet Se og Hør bringer i denne ukas utgave spekulasjoner om at enkelte presseorganer sitter med materiale som kan avsløre forhold i hennes fortid som kan være med på å skape problemer for henne. Dagbladet vet imidlertid at Mette-Marit har fortalt sine venner at hun ikke frykter nye avsløringer, rett og slett fordi alt allerede er avslørt. Vennene frykter imidlertid at pressen kan komme til å trykke private bilder fra midten av 90-tallet.

Slottet vil i utgangspunktet ikke kommentere Mette-Maris bekjentskapskrets, men Dagbladet får bekreftet at Slottet ikke har noen problemer med jentas fortid og det kronprins Haakon i et intervju med NRK selv beskrev som «utagerende festing». Kronprinsen har også fra første stund fortalt sine foreldre om kjærestens fortid.

- Vi kan ikke kommentere hennes omgangskrets. Jeg ikke gå noe videre enn det jeg har sagt, nemlig at vi kjenner oss svært lite igjen i beskrivelser av omgangskretsen, sier hoffsjef Lars Petter Forberg.

Lite på byen

I politiets kontinuerlig oppdaterte trusselvurdering av kongefamilien, blir omgangskretsen til kronprinsens kjæreste nevnt spesielt. Politiet er særlig bekymret for at viktige opplysninger om rutiner og sikkerhetsopplegget rundt kronprinsen kan komme på avveie dersom forholdet tar slutt.

Det enkelte hevder er «kontakt med det kriminelle miljøet», er først og fremst hennes omgang med en ekskjæreste.

Han er dømt for grove narkotikalovbrudd, vold og fyllekjøring. Forholdet mellom de to på midten av 90-tallet var kortvarig. Han jobber i dag i et konsulentfirma, og får gode skussmål fra sin arbeidsgiver.

Mette-Marit elsker musikk, og har venner i musikkmiljøet. I det siste er hun imidlertid sett lite ute på byen.

- Hun gjorde en del dumme ting for noen år siden, men dette er historie, sier vennene. De sikter da til at hun var en del av den såkalte house-kulturen i Oslo, og at det her var en del narkotika.

Mette-Marit delte leilighet med en venn på Lillestrøm før hun ble gravid. Denne mannen er dømt for besittelse av narkotika og trussel med kniv, men betraktes som «småkriminell».

Den utløsende årsaken til Se og Hørs kritikk av Mette-Marit, er at hun ble observert i selskap med en straffedømt mann på utestedet Buddha Bar nylig. Dagbladet får bekreftet at hun var på festen i én time og at hun der møtte denne personen, som har tilknytning til Tveita-gjengen.

- De er på hils og det er naturlig at de snakker sammen, sier vennene til Dagbladet.

Spørsmålet er om dette kan kalles omgang med kriminelle, som Se og Hør vil ha det til. Selv om Mette-Marit ønsker å leve mest mulig normalt, har hun skjønt at det er vanskelig å føre det livet hun hadde før hun ble kjæreste med kronprinsen.

GODE VENNER:</B> Jusstudenten Morten Andreassen fra Kristiansand blir regnet for å være den nærmeste vennen til kjæresteparet. Her sammen med Haakon og Mette-Marit på nattklubben Caledonien Dancing under Quartfestivalen i sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!