Slik er miljøbudsjettet

Regjeringen sletter vindkraftmålet om 3 TWH innen 2010 og dropper Kårstø-rensing.

HAVSUL 1: Har nylig fått byggetillatelse utenfor Sandøy kommune i Møre og Romsdal. Foto: HAVGUL.
HAVSUL 1: Har nylig fått byggetillatelse utenfor Sandøy kommune i Møre og Romsdal. Foto: HAVGUL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Miljøbevegelsen er skuffet over mange av nyhetene i det nye statsbudsjettet, men en ting gleder de seg over:

Største budsjett noensinneBudsjettforslaget for Miljøverndepartementet i 2010 er på om lag 4,3 mrd. kroner. Dette er en økning på nesten 370 mill. kroner, eller fire prosent, i forhold til saldert budsjett 2009.

- Det gjør dette budsjettet til det største miljøbudsjettet noensinne, sier Lars Haltbrekken.

Ellers er miljøbevegelsen skuffet over mye. Regjeringen dropper vindkraftmålene, Kårstø-rensing, bygger mer vei enn bane, gjør lite for å stimulere til mer miljøvennlig drivstoff og brensler og kommer ikke med mer penger til skogvern. De gir mer til forskning og utvikling, og bevilger store summer til kjøp av klimakvoter. Men det er positive signaler også.- Her er mange små skritt i riktig retning, men det store taktskiftet mangler, sier nestleder i Bellona, Marius Holm.

Bort fra vindkraftmål og Kårstø-rensing• Regjeringen har gått bort fra målet om 3 TWH innen 2010. Målet ble vedtatt i en stortingsmelding som opprettet Enova for ti år siden. Bevilgningene til Enova, statens organ for fornybar energi og energieffektivisering går ned, som følge av krisepakken. I år har de 2,6 milliarder, neste år får de 1,8 milliarder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer