Slik er milliardærenes elleville fester

Det siste tiåret er antallet milliardærer firedoblet - og de fester mer og dyrere enn noen gang tidligere. Festsjefen? Det er Petter Stordalen.

CHAMPAGNE-FLYGEL: Når hotellkongen Petter Stordalen (t.v) inviterer til fest fyller han flygelet med champagne. Foto: Privat
CHAMPAGNE-FLYGEL: Når hotellkongen Petter Stordalen (t.v) inviterer til fest fyller han flygelet med champagne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg sier som faren til Aslak Sira Myhre; «vi har så mye melk at vi tror vi ikke trenger en ku». I den setningen finner du svarene på alle dine spørsmål, sier milliardæren Johan. H. Andresen jr.

Det siste tiåret er antallet milliardærer i Norge blitt firedoblet. Det kommer fram i en ny rapport fra den venstrevridde tanketanken Manifest analyse, som blir presentert denne uka. Mens Norge i 2000 hadde 43 milliardærer har Norge nå 168 milliardærer. Og de rikeste tar en stadig større del av kaka:

• Inntektsforskjellene mellom den rikeste, ene prosenten og resten har siden 1990 økt mye kraftigere i Norge enn i Storbritannia og USA.• Mens de superrike gjennom 1980-tallet tjente 26 gjennomsnittsinntekter, tjente de gjennom 200-tallet 178 gjennomsnittsinntekter i året.• Ulikheten mellom den rikeste 1 prosent og gjennomsnittet er nå tilbake til nivået fra 1930-tallet.

- På toppen har vi et stadig mer rikt og mektig borgerskap, mens et underbetalt tjenerskap nederst i arbeidslivet må finne seg i nesten hva som helst, sier Magnus Marsdal fra Manifest Analyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer