Slik er operasjonen

Inngrepet som kong Harald (83) skal få utført på Rikshospitalet i morgen, anses som relativt trygt, ifølge hjertespesialist Wasim Zahid.

OPERASJON: Kong Harald skal hjerteopereres fredag 9. oktober. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (83) blir torsdag lagt inn på Rikshospitalet for å gjennomgå en operasjon for å skifte en hjerteklaff. Operasjonen skal etter planen gjennomføres i morgen, fredag, ifølge en pressemelding fra Slottet.

Dette er ikke første gang kongen får utført et slik inngrep. Også for 15 år siden gjennomgikk nemlig kongen en hjerteoperasjon.

- Da fikk han satt inn en biologisk kunstig hjerteventil, forteller hjertespesialist Wasim Zahid.

- Kan bli slitt

Med tida kan en slik ventil bli slitt og det kan bli behov for å sette inn en ny, forteller Zahid, som understreker at han ikke har noen kjennskap til kongens helse, men derimot snakker generelt om hjerteinngrepet som er planlagt.

- Under operasjonen i 2005 åpnet legene opp brystkassa til kongen. Det vil ikke bli tilfelle under den nye operasjonen han skal gjennom. Han vil nå få satt inn en liknende ventil som i 2005, men dette vil skje ved en kikkhullsoperasjon, der kirurgene fører en ny ventil via blodårene fra lysken og inn til hjertet. Der plasserer de den nye ventilen, samtidig som de sprenger den gamle litt til side, forteller hjertespesialisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer