SKYTING: Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. Tre politimenn som jobber på gata på Oslos østkant, mener politiets innsats mot ungdomsgjengene i bydelen er kritikkverdig. Foto: NTB scanpix
SKYTING: Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. Tre politimenn som jobber på gata på Oslos østkant, mener politiets innsats mot ungdomsgjengene i bydelen er kritikkverdig. Foto: NTB scanpixVis mer

Slik er Oslos gjengmiljø

Barn ned i 10-12-årsalderen selger narkotika. Polititjenestemenn som jobber på gatenivå opplever at deler av Oslos østkant nærmest er blitt lovløs.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. En mann i starten av 20-årene ble truffet av flere skudd, men slapp unna uten livstruende skader. Til tross for flere vitner og en omfattende politijakt, er fremdeles ingen pågrepet etter hendelsen på Oslos østkant.

- Politiet lar de kriminelle holde på for seg selv. Det er blitt slik at så lenge de ikke plager ressurssterke borgere, ser politiet en annen vei. Dessverre er virkeligheten at de som bor på Oslos østkant på mange måter har et dårligere rettsvern enn de som har bosatt seg andre steder i byen, sier tre polititjenestemenn til Dagbladet.

- Gjengene får lov til å operere og gjør nærmest som de vil. De rekrutterer nye medlemmer og utøver kriminalitet. Hvis politiet vil, kan vi selvfølgelig stoppe dem. Men da må ressurser settes inn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn