SKYTING: Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. Tre politimenn som jobber på gata på Oslos østkant, mener politiets innsats mot ungdomsgjengene i bydelen er kritikkverdig. Foto: NTB scanpix
SKYTING: Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. Tre politimenn som jobber på gata på Oslos østkant, mener politiets innsats mot ungdomsgjengene i bydelen er kritikkverdig. Foto: NTB scanpixVis mer

Slik er Oslos gjengmiljø

Barn ned i 10-12-årsalderen selger narkotika. Polititjenestemenn som jobber på gatenivå opplever at deler av Oslos østkant nærmest er blitt lovløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knappe to uker har gått siden den foreløpig siste skyteepisoden på Holmlia. En mann i starten av 20-årene ble truffet av flere skudd, men slapp unna uten livstruende skader. Til tross for flere vitner og en omfattende politijakt, er fremdeles ingen pågrepet etter hendelsen på Oslos østkant.

- Politiet lar de kriminelle holde på for seg selv. Det er blitt slik at så lenge de ikke plager ressurssterke borgere, ser politiet en annen vei. Dessverre er virkeligheten at de som bor på Oslos østkant på mange måter har et dårligere rettsvern enn de som har bosatt seg andre steder i byen, sier tre polititjenestemenn til Dagbladet.

- Gjengene får lov til å operere og gjør nærmest som de vil. De rekrutterer nye medlemmer og utøver kriminalitet. Hvis politiet vil, kan vi selvfølgelig stoppe dem. Men da må ressurser settes inn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.