Philip Manshaus

Slik er politiets desperate jakt på svar

Philip Manshaus nekter fortsatt å svare på politiets spørsmål. Nå må de bruke alle metoder for å oppklare draps- og terrorsaken.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Emilie Rydning, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei uke før skolestart på Sandvika videregående skole i Bærum, var det i går én medelev som aldri kommer til å begynne i andreklasse.

Johanne Ihle-Hansen (17) ble lørdag skutt og drept i sitt eget hjem i Bærum. Hennes stebror, Philip Manshaus (21) er siktet for drapet og for terror mot Al-Noor-moskeen i på Vøyenenga omkring 20 minutters kjøretur unna.

Han sitter nå varetektsfengslet på Ila og nekter å samarbeide med politiet om både drapet og skytingen i moskeen på lørdag.

Motivjakt

Det gjør at politiet sitter med en rekke ubesvarte spørsmål de nå jakter svar på, både i etterforskningen av drapet og terrorangrepet.

Den høyreekstreme bærumsmannen Manshaus har ikke gitt noen tegn til at han ønsker å la seg avhøre, så politiet har derfor planer om å etterforske uten hans medvirkning.

Blant de viktigste spørsmålene i den pågående etterforskningen er hvorfor Johanne Ihle-Hansen ble drept.

- Å finne ut av motiv er noe politiet jobber med, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Obduksjonsrapport

Politiet har ennå ikke gått ut med når de mener Ihle-Hansen ble drept. Den første meldingen om moskéangrepet nådde politiet klokka 16.07 lørdag ettermiddag. Etter at politiet rykket ut og pågrep Manshaus, fant de kvinnen drept av skudd i stesøsknenes felles bolig på Eiksmarka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer