Slik er politiets klappjakt

Mannen er mistenkt for å ha drept ei 31 år gammel mor med en baby på armen. Politiet ved grenseovergangene er varslet, mens den mistenkte jages i hele Sverige.

TO HENDELSER: Politiet etterforsker om drapet på kvinnen har sammenheng med den nedbrente bilen som ble funnet like etterpå. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: SVT, NTB Scanpix, Google Earth. Vis mer

Politiet har satt i gang en intensiv jakt på mannen som er mistenkt for å ha skutt og drept ei 31 år gammel mor med et barn på armen i Malmö mandag. En annen mann ble mandag pågrepet, mistenkt for medvirkning, mens den politiet mener står bak selve drapet fremdeles er på frifot.

Mens det legges blomster og tennes lys på stedet hvor kvinnen ble drept, jobbes det på spreng for å spore opp gjerningsmannen. Hele mandag kveld ble det gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet. Arbeidet fortsetter tirsdag, skriver Expressen.

Grensepolitiet varslet

Grensepoliti er allerede varslet, for å forhindre at den etterlyste mannen forlater landet. Samtidig gjennomgås overvåkningsmateriale for å undersøke om selve drapet har blitt fanget på video.

I tillegg til beslag av videomateriale, har politiet sikret seg en kassebil som skal tilhøre et håndverkerfirma. Ifølge Expressen sto denne parkert like ved åstedet, da kvinnen ble skutt. Kulene fra de dødelige skuddene - som det skal ha vært flere av - finnes ifølge politiet trolig i bilen etter at denne ble truffet.

Bilen og eventuelt kulene vil nå bli undersøkt. Funnene kan gi viktige bevis for politiet, i jakta på drapsvåpenet og sentrale bevis for å knytte den mistenkte til åstedet på et seinere tidspunkt.

Ble overvåket

Expressens politikilder opplyser til avisa at drapet kan ha vært en hevnaksjon. Kvinnen skal tidligere ha hatt rolle som vitne i en drapsetterforskning. Hun jobbet som lege, og skal ha overlevert opplysninger om en skutt persons skader til politiet.

Parallelt med de tekniske undersøkelsene, pågår det aktivt søk etter potensielle vitner til drapet. Dette skal være personer som kan ha observert den mistenkte, mens han har observert eller kartlagt kvinnens mann og oppholdt seg i nærheten av hans bolig i forkant av de dødelige skuddene.

Flere skudd

Et vitne sier til SVT at han hørte flere skudd, og at han derfor tittet ut av vinduet. Nede på gata så han en kvinne som lå på bakken. Ved siden av kvinnen lå et lite barn, skriver den svenske rikskringkasteren.

- Jeg hørte to-tre skudd. Da løp jeg ut på balkongen. Jeg så to menn og en kvinne som holdt et barn. Hun falt i bakken og mistet grepet hun hadde på sitt barn, sier et øyevitne til Expressen.

Aftonbladet skriver at kvinnen skal ha blitt skutt i hodet. Ifølge vitner skal det totalt ha blitt avfyrt 8-10 skudd.

I videoen SVT har publisert ser man en maskert person, kledd i svart fra topp til tå, som løper fram og tilbake ned en gate sekunder etter at skuddene falt. I hånda holder personen en pistolliknende gjenstand.

På et tidspunkt løfter personen armen, som for å skyte.