Drapet på Kim Wall:

Slik er sikkerheten rundt Ubåt-Madsen under rettssaken

Spesialtransport til og fra retten, og konstant overvåking, egen lunsj-celle.

FORKLARER SEG VIDERE: I morgen er hele dagen satt av til at drapstiltalte Peter Madsen skal fortsette sin forklaring for retten. Det er ventet at han vil bli konfrontert med sine mange forskjellige forklaringer om hva som skjedde om bord i ubåten Nautilus den 10. - 11. august i fjor. Foto: Flemming Thomsen/ Deadline Press
FORKLARER SEG VIDERE: I morgen er hele dagen satt av til at drapstiltalte Peter Madsen skal fortsette sin forklaring for retten. Det er ventet at han vil bli konfrontert med sine mange forskjellige forklaringer om hva som skjedde om bord i ubåten Nautilus den 10. - 11. august i fjor. Foto: Flemming Thomsen/ Deadline Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): I morgen starter den andre av den i alt 12 dager lange rettssaken mot den drapstiltalte ubåtkapteinen Peter Madsen (47).

Påtalemyndighetene ønsker livsvarig fengsel for 47-åringen. De mener han hadde planlagt drapet på den svenske journalisten Kim Wall (30).

Selv nekter Madsen straffskyld for dette. Han sier Wall døde etter en ulykke i ubåten, den 10. august i fjor.

Saken har fått enorm internasjonal oppmerksomhet. Rundt 100 journalister fra hele verden var til stede i Københavns byrett da saken hadde sin første behandling for den danske domstolen.

I morgen, når Peter Madsen fortsetter sin forklaring for retten, er det ikke ventet at medieoppbudet vil bli noe mindre.

Politi i salen

Inne i selve rettssal 60 er det begrenset plass til både presse og andre tilhørere; 47 totalt. Madsen sitter helt framme ved dommerne, sammen med sin forsvarer Betina Hald Engmark. Bak ham står minst to politibetjenter og passer på.

Sikkerheten rundt Madsen er mye mer omfattende enn hva den er når det gjelder de fleste andre fanger som skal til og fra rettsbygningen, skriver Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer