ET LAND I SORG: Sørgende kaster roser på vannet ved minnesmerket på brygga på Utvika Campingplass, bare få hundre meter unna Utøya. Foto: Benjamin A. Ward/ Dagbladet
ET LAND I SORG: Sørgende kaster roser på vannet ved minnesmerket på brygga på Utvika Campingplass, bare få hundre meter unna Utøya. Foto: Benjamin A. Ward/ DagbladetVis mer

Slik er skolene bedt om å markere terrorangrepet

Regjeringen har sendt ut brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Terrorangrepene kommer til å berøre skolen og det arbeidet som skal gjøres der i veldig stor grad, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Hun har nå sendt brev med tips til alle skolene om hvordan de skal forberede skolestart.

For å få barn og unge til å føle seg trygge igjen, oppfordrer kunnskapsministeren alle skoler i landet til å arrangere minnemarkeringer for terrorofrene og følge opp det som har skjedd når de starter i august.

Halvorsen anbefaler alle grunnskoler og videregående skoler i Norge å skaffe seg en oversikt over om det er noen elever ved skolene som er direkte berørt av de grusomme hendelsene på Utøya og i Regjeringskvartalet 22. juli. Hun ber også om at de legger en plan for hvordan hendelsene kan bli fulgt opp i undervisningen fremover.

Samtidig oppfordrer Halvorsen skolene til å gjennomføre minnemarkeringer ved skolestart i samarbeid med elevene.

Men selv om det er viktig å markere terrorhendelsene, er det også viktig at skolene fort kommer i gang som normalt etter skolestart, mener Halvorsen.

- Det ligger veldig mye trygghet i dagligdags rutine. Den tryggheten det gir at samfunnet fungerer som normalt, er et godt utgangspunkt for å kunne bearbeide så uhyrlige hendelser som skolene nå skal ta fatt på, sier hun.

Dette brevet er sendt til grunnskoler og videregående skoler

Dette brevet er sendt til folkehøyskoler

(NTB)