Anders Behring Breivik tapte mot staten:

Slik er soningsregimet Breivik mener er ulovlig

Terroristen har PC, Playstation, og kjøleskap, og bruker tre celler: én for trening, en for studier og én hvor han bor.

FIKK IKKE MEDHOLD: Terrordømte Anders Behring Breiviks soningsregime er ikke i strid med menneskerettighetene. Det slo Borgarting lagmannsrett fast i dag etter ankebehandlingen av Breiviks søksmål mot staten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK IKKE MEDHOLD: Terrordømte Anders Behring Breiviks soningsregime er ikke i strid med menneskerettighetene. Det slo Borgarting lagmannsrett fast i dag etter ankebehandlingen av Breiviks søksmål mot staten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Terrordømte Anders Behring Breiviks soningsregime er ikke i strid med menneskerettighetene. Det slo Borgarting lagmannsrett fast i dag etter ankebehandlingen av Breiviks søksmål mot staten.

Terroristen hevdet i søksmålet han tok ut i 2015 at soningsforholdene han lever under bryter menneskerettighetene ved at han er utsatt for umenneskelig og nedverdigende behandling i fengselet. Sentrale temaer for Breiviks påstand var isolasjonen han opplever og brev- og besøkskontrollen han er underlagt.

I april 2016 ga Oslo tingrett Breivik delvis medhold i søksmålet. Nå har altså Borgarting lagmannsrett gitt staten en full seier: en frikjennelse på alle punkter.

Har mer enn andre

I dommen fra Borgarting lagmannsrett begrunner de sin avgjørelse med Breiviks - etter forholdene - svært gode soningsforhold. De peker delvis på alle de materielle godene Breivik har.

«De fysiske/materielle soningsforholdene for Breivik er etter lagmannsrettens oppfatning meget gode sammenlignet med hva som eller gjelder for innsatte i norske fengsler», slår lagmannsretten fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer