Slik er uføretrygdede Jans (47) campingliv - til 46 000 Nav-kroner i måneden

Jan Granskogli (47) har i fire år bodd i ei campinghytte.

HELLER SMÅBRUK: Hvis ikke Jan Granskogli får bo på et småbruk, vil han heller fortsette å bo i denne campinghytta i Hemnes kommune. Foto: John Tore Gundersen
HELLER SMÅBRUK: Hvis ikke Jan Granskogli får bo på et småbruk, vil han heller fortsette å bo i denne campinghytta i Hemnes kommune. Foto: John Tore Gundersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er misfornøyd med alt - med fylkeskommunen, Rana kommune og Hemnes kommune. Det er bare prat og ingen handling, sier uføretrygdede Jan Granskogli (47) til Dagbladet.

Etter at han ble utskrevet fra opphold på en psykiatrisk institusjon, har han i fire år bodd i ei hytte på Bjerka Camping i Hemnes kommune.

Han mener å ha blitt lovet finansieringshjelp til et småbruk da han ble skrevet ut. Hvis alternativet er en vanlig leilighet, gjør han det helt klart at han heller blir boende på campingplassen.

«Boutgifter 46 190 kr.» Nylig fikk Granskogli et brev fra Nav i Rana.

«Bidrag boutgifter på kr. 46 190,00 pr mnd. innvilges etter § 19 (i Sosialtjenesteloven, red. anm.) og utbetales til Bjerka Camping», står det der. Vedtaket gjelder perioden januar-mars 2013.

For Granskogli selv kom opplysningen som et sjokk.

- Jeg reagerer på misbruken av statlige midler som kunne vært brukt til bedre ting, og andre folk som trenger det mer, sier han til Dagbladet.

I tillegg til utbetalingene fra Rana kommune, oppgir nabokommunen Hemnes å betale campingplasseieren cirka 100 000 kroner i året for å følge opp Granskogli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer