Slik er Volds-Oslo

Ny rapport viser hvor og når det er farligst i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rapporten «Vold i Oslo 2003: Hva anmeldes?» (word-format) ble sluppet på hjemmesidene til Oslo politidistrikt i dag. Den er utarbeidet av voldsforskerne Marianne Sætre og Veslemøy Grytdal, som har undersøkt de 2443 voldsanmeldelsene som er registrert i Oslo i politiets straffesaksregister i fjor.

Voldstoppen er, ikke uventet, seint på kvelden mot slutten av uka. Halvparten av voldstilfellene som er anmeldt, skjedde fra mellom klokka 18 og 03 om natta. 40 prosent skjer på lørdag og søndag.

Hvor skjer det?

Det anmeldes klart mest vold ved Grønland politistasjon, og mens det har vært en nedgang i voldsanmeldelsene i nesten alle de andre politikretsene, har Grønland opplevd en økning.

Men det betyr ikke at det er blitt mer vold i bydelen de siste årene.

Det ble innført nye politisoner i Oslo i 2002, og Grønland har overtatt mange saker som tidligere tilhørte sentrum krets.

I fjor ble 922 saker anmeldt ved Grønland, 531 ved sentrum, 409 på Stovner, 286 på Manglerud og 234 på Majorstua.

Hvem er utsatt?

62,8 prosent av de fornærmede er menn, og de fleste av disse (22,4 prosent) er utsatt for gatevold utenfor sentrum. 17,8 prosent har opplevd vold på et utested, mens 14,7 prosent ier det skjedde på gata i sentrum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.