TATT PÅ FERSKEN: Slik holdt Harald Mikkelsen (66) den mistenkte innbruddstyven fanget i nesten en time før politiet kom. Hver gang mannen i bilen forsøkte å rygge unna, løftet han bare gaffelen og bilen høyere opp i lufta. Foto: Erlend Hykkerud/FINNMARK DAGBLAD
TATT PÅ FERSKEN: Slik holdt Harald Mikkelsen (66) den mistenkte innbruddstyven fanget i nesten en time før politiet kom. Hver gang mannen i bilen forsøkte å rygge unna, løftet han bare gaffelen og bilen høyere opp i lufta. Foto: Erlend Hykkerud/FINNMARK DAGBLADVis mer

Slik fanget Harald innbruddstyven

Harald Mikkelsen (66) fra Alta løftet fluktbilen med traktorgaffelen. Der ble tyven sittende til politiet kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harald Mikkelsen (66) fra Talvik i Alta fikk i natt en telefon fra en nabo.

En maskert innbruddstyv var sett omkring landhandelen hans.

Innehaver Mikkelsen sto opp og heiv seg i traktoren og kjørte de cirka 300 meterne.

Da han nærmet seg stedet så han banditten kjøre unna, men i det Mikkelsen rundet et hjørne kjørte mannen rett i gaffelen på traktoren, skriver Altaposten.

Der ble tyven stående bom fast ansikt til ansikt med landhandelsjefen.

Blikkontakt - Han var maskert med noe som lignet på en finlandshette. Vi kommuniserte ikke noe, men hadde en del blikkontakt, sier Harald Mikkelsen til Dagbladet.

Altaposten skriver at Mikkelsen fikk beskjed om den mistenkelige personen klokka 01.58. Med bilen i gaffelen og tyven inni kontaktet han politiet klokka 02.13. Klokka 03.10 ankom de.

I mellomtida satt Mikkelsen i traktoren og innbruddstyven i bilen og så på hverandre. Da mannen forsøkte å komme seg unna, bare løftet Mikkelsen gaffelen litt og bilen rikket seg ikke.

- Han forsøkte å rygge unna, men forhjulene sto i løse lufta så det nyttet ikke. Tyven så ikke ut til å ønske å stikke av fra bilen. Her ute i distriktet er det ikke noe steder å stikke av til. Det var vel nytteløst for ham, sier Mikkelsen til Dagbladet.

Til Altaposten sier han at tyven på et tidspunkt tok av seg masken, ga opp fluktforsøket og tok seg en røyk i stedet.

Effektivt - Politiet kom raskt, synes jeg. Det tar cirka en halvtime å kjøre ut hit fra Alta. Da de kom lo de og sa at det var en effektiv måte å stoppe tyven på, sier Mikkelsen til Dagbladet.

Tyven hadde knust ruta på frontdøra til butikken hans, men hadde ikke stjålet noe. Han syntes episoden var litt ubehagelig, men han sier han ikke var redd.

Finnmark Dagblad skriver at Vestfinnmark politidistrikt pågrep en mann i 20-åra. Han er en kjenning av politiet og ble satt i politiarresten etter at han ble tatt på fersken.

TOK AV SEG MASKEN: Mikkelsen forteller at tyven til slutt resignerte, tok av seg masken og fyrte opp en røyk i bilen. Like etterpå kom politiet. Foto: Erlend Hykkerud/FINNMARK DAGBLAD
TOK AV SEG MASKEN: Mikkelsen forteller at tyven til slutt resignerte, tok av seg masken og fyrte opp en røyk i bilen. Like etterpå kom politiet. Foto: Erlend Hykkerud/FINNMARK DAGBLAD Vis mer