MASSIV LETEAKSJON: Et hundretalls personer lette i natt etter Anna (9), etter at hun forsvant på vei til skolen torsdag morgen. 02.48 i natt ble hun funnet, sammen med en 24 år gammel mann, som hevdet at de to hadde hjulpet til under leteaksjonen. Niåringen var kledd i herreklær, og ei lue dratt ned i ansiktet. Foto: Scanpix
MASSIV LETEAKSJON: Et hundretalls personer lette i natt etter Anna (9), etter at hun forsvant på vei til skolen torsdag morgen. 02.48 i natt ble hun funnet, sammen med en 24 år gammel mann, som hevdet at de to hadde hjulpet til under leteaksjonen. Niåringen var kledd i herreklær, og ei lue dratt ned i ansiktet. Foto: ScanpixVis mer

Slik fant de savnede Anna (9) - 20 timer etter hun forsvant

Organisasjonen Missing People ble mistenksom på en mann med et barn, utkledd i herreklær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter et intensivt søk etter forsvunnede Anna (9), ble en kvinne fra organisasjonen oppmerksom på en mann med et barn, utkledd i herreklær - og med ei lue dratt ned over ansiktet.

Erik Nord ved politiet i vestre Götaland, sier til Dagbladet at politiet fikk god hjelp av den frivillige organisasjonen, som gjennom sosiale medier oppfordret folk til å bli med i søket.

Han anslår at rundt 500 og 800 personer møtte opp for å lete etter niåringen.

- Vi «klarer ikke» jobben vår helt på egenhånd, uten hjelp fra frivillige i et slikt søk. Vi setter stor pris på et slikt samarbeid, sier han.

- Kan tenke seg at personen ikke lever Han sier at saken enkelt kunne ha fått et annet utfall, hadde man ikke funnet jenta i natt.

- Vi tar hensyn til temperatur, i spørsmålet om hvor lenge man overlever. Etter et visst antall døgn, dersom personen er utendørs, så kan man jo tenke seg at personen ikke lever lenger, sier han.

Derfor var det ekstra godt da jenta viste seg å være i god behold.

- Det kjennes jo veldig, veldig bra at det nå gikk bra, sier han til Dagbladet.   

- «Jeg har ikke gjort noe» Det er fortsatt ukjent hva som har hendt Anna, som forsvant på vei til skolen i Örgryte nær Göteborg torsdag morgen. 02.48 natt til fredag ble hun funnet, like ved hjemmet sitt.

En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, etter at han ble oppdaget sammen med jenta - som var utkledd i herreklær, og ei lue trekt ned i ansiktet.

- «Jeg har ikke gjort noe», sa mannen da kvinnen fra organisasjonen stilte spørsmål ved han og barnet.

FUNNET I GOD BEHOLD: En kvinne fra organisasjonen Missing People ble under søket oppmerksom da en mann gikk gående med det som kunne være Anna (9), like før klokken 3 natt til fredag. Hun stilte mannen spørsmål om barnet, som var utkledd i herreklær - og ei lue dratt ned i ansiktet. Hun løftet på lua, og barnet viste seg å være den savnede jenta. Foto: Missing People
FUNNET I GOD BEHOLD: En kvinne fra organisasjonen Missing People ble under søket oppmerksom da en mann gikk gående med det som kunne være Anna (9), like før klokken 3 natt til fredag. Hun stilte mannen spørsmål om barnet, som var utkledd i herreklær - og ei lue dratt ned i ansiktet. Hun løftet på lua, og barnet viste seg å være den savnede jenta. Foto: Missing People Vis mer

Organisasjonen skal deretter ha klart å holde mannen ved seg, ved å stille seg i ring rundt ham til politiet kom.

- Snakk om noe ufrivillig Nord sier til Dagbladet at politiet i Västre Götaland daglig får inn mellom fem og ti meldinger om savnede personer, men at mange av de  ofte er av «frivillig art».

Han sier derimot at de tidlig forstod at Annas forsvinning ikke var frivillig.

- Alle momentene i saken føltes ut som om det var snakk om noe ufrivillig. Hun var observert kun 300-400 meter fra skolen, men derfra var det ingen som hadde sett henne. Da viste det seg at det var bare å kjøre på, sier han.

- Ligger og sover Jenta er nå returnert til sine foreldre, som sier at hun er i god behold.

- Anna er hjemme igjen nå. Hun er trygg, hun ligger og sover, sier jentas far til Expressen.

24-åringen som er siktet for frihetsberøvelse er ikke en kjenning av politiet, ifølge politiets pressetalsmann Peter Adlersson.

LETEAKSJON: Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter Anna (9), etter at frivilligorganisasjonen Missing People oppfordret folk til å hjelpe i søket. Natt til fredag ble niåringen funnet i god behold, sammen med en 24 år gammel mann som nå er siktet for frihetsberøvelse. Foto: Scanpix
LETEAKSJON: Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter Anna (9), etter at frivilligorganisasjonen Missing People oppfordret folk til å hjelpe i søket. Natt til fredag ble niåringen funnet i god behold, sammen med en 24 år gammel mann som nå er siktet for frihetsberøvelse. Foto: Scanpix Vis mer