Slik fant Saudi-Arabia en bakvei inn i Khashoggis private meldinger: - Kalte kronprinsen et «monster»

Skal ha brukt israelskutviklet hacker-app for å lese den drepte journalistens private meldinger. Der han blant annet skal ha kalt Saudi-Arabias kronprins et «monster».

SKAL HA STÅTT BAK: Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Her Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman - som fikk passet sitt påskrevet i Khashoggis private korrespondanse. Foto: NTB scanpix
SKAL HA STÅTT BAK: Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Her Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman - som fikk passet sitt påskrevet i Khashoggis private korrespondanse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Hackingen kan også ha vært sentral i de saudiarabiske forberedelsene til attentatet, melder CNN.

Som Khashoggi er Canada-bosatte Abdulaziz en respektert kritiker av det saudiarabiske regimet. Han mener at Saudi-Arabia har hacket telefonen hans, og skaffet seg tilgang til korrespondansen mellom ham og Khashoggi.

Abdulaziz og Khashoggi samarbeidet om å kritisere Mohammed bin Salman i sosiale medier. De to utvekslet over 400 meldinger via WhatsApp, der de blant annet diskuterte å starte en massebevegelse mot bin Salman på sosiale medier.

I meldingene omtalte Khashoggi den saudiarabiske kronprinsen blant annet som et «monster» og en «pac-man» - etter dataspillet – som ville sette til livs alle som kom i hans vei.

Dermed ble de et mål for bin Salman og det saudiarabiske regimet. Jamal Khashoggi ble henrettet av en saudiarabisk dødsskvadron da han besøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer