Slik fant Saudi-Arabia en bakvei inn i Khashoggis private meldinger: - Kalte kronprinsen et «monster»

Skal ha brukt israelskutviklet hacker-app for å lese den drepte journalistens private meldinger. Der han blant annet skal ha kalt Saudi-Arabias kronprins et «monster».

SKAL HA STÅTT BAK: Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Her Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman - som fikk passet sitt påskrevet i Khashoggis private korrespondanse. Foto: NTB scanpix
SKAL HA STÅTT BAK: Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Her Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman - som fikk passet sitt påskrevet i Khashoggis private korrespondanse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Privat korrespondanse i meldingstjenesten WhatsApp, et israelsk-utviklet hackerverktøy og et søksmål fra en kanadisk aktivist kan bringe ny informasjon om henrettelsen av den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Hackingen kan også ha vært sentral i de saudiarabiske forberedelsene til attentatet, melder CNN.

Som Khashoggi er Canada-bosatte Abdulaziz en respektert kritiker av det saudiarabiske regimet. Han mener at Saudi-Arabia har hacket telefonen hans, og skaffet seg tilgang til korrespondansen mellom ham og Khashoggi.

Abdulaziz og Khashoggi samarbeidet om å kritisere Mohammed bin Salman i sosiale medier. De to utvekslet over 400 meldinger via WhatsApp, der de blant annet diskuterte å starte en massebevegelse mot bin Salman på sosiale medier.

I meldingene omtalte Khashoggi den saudiarabiske kronprinsen blant annet som et «monster» og en «pac-man» - etter dataspillet – som ville sette til livs alle som kom i hans vei.

Dermed ble de et mål for bin Salman og det saudiarabiske regimet. Jamal Khashoggi ble henrettet av en saudiarabisk dødsskvadron da han besøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.