Slik fant tyskerne de angivelige amerikanske muldvarpene

Avslørt i Kosovo og av kontakt med russisk generalkonsulat.

SMUGLET  MAPPER: En av de to tyskerne som er mistenkt for å ha spionert for USA skal ha smuglet fem papirmapper med hemmelige dokumenter ut fra hovedkvarteret til den tyske etterretningsorganisasjonen BND i Berlin. Foto: AFP PHOTO /POOL/ SOEREN STACHE
SMUGLET MAPPER: En av de to tyskerne som er mistenkt for å ha spionert for USA skal ha smuglet fem papirmapper med hemmelige dokumenter ut fra hovedkvarteret til den tyske etterretningsorganisasjonen BND i Berlin. Foto: AFP PHOTO /POOL/ SOEREN STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): På kort tid har tyske myndigheter avdekket det de mistenker er to forsøk på spionasje fra deres nære Nato-allierte, USA. Alt dette kommer bare et år etter at Edward Snowdens NSA-lekkasje avdekket at amerikanerne avlyttet forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon.

Nå er begeret fullt for rasende tyskere som i dag svarte med å kaste amerikanernes CIA-sjef i Tyskland ut av landet. Tyskerne frykter også at det er flere amerikanske muldvarper og de har trappet opp jakten, skriver Spiegel.

Fikk PC av CIA Den første saken ble offentlig kjent onsdag i forrige uke. Da ble en 31 år gammel teknisk ansatt i den tyske etterretningsorganisasjonen BND arrestert mistenkt for å ha tatt kontakt med CIA via en epost til den amerikanske ambassaden i Berlin. CIA skal ha grepet sjansen til å verve en agent på innsiden av tysk etterretning.

31-åringen, som jobbet i delen av BND som har ansvaret for sikkerheten til tyske soldater i utlandet, skal så ha møtt CIA på et hotell i den østerrikske byen Salzburg. Der skal CIA ha gitt ham en spesialkryptert laptop som ga ham mulighet til å holde kontakt med CIA på en ukentlig basis. Hver gang han åpnet programmet som var maskert som en vær-applikasjon, kom han i direkte kontakt med en kontakt i USA, skriver Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer