Slik får du med barna ut på tur

I et 12 meter høyt tårn i marka, overnatter en familie på fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

KJERRINGHØGDA (Dagbladet): - Hallo, er det noen der?

Klokka har akkurat passert halv åtte om morgenen, og sola har rukket å varme treverket på et gammelt branntårn. Vi står midt i skogen, en knapp halvtime utenfor Oslo.

- Hallo?

Det er så stille at man ikke skulle tro at det øverst i det 12 meter høye tårnet ligger to voksne og to barn og sover tungt. Her høres bare lyden av orrhanen som klukker i det fjerne. Familien på fire sover ennå.

Dagbladet er invitert til frokost hos familien til Anders Baumberger, forfatteren av «Turboka». Den erfarne turmannen er også lektor og småbonde, og entusiastisk pådriver når det gjelder å få folk til å ta med barna sine ut på tur. MORGENSTUND: På vei mot skogens hemmelighet, ligger en fin, liten bru. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet LETT Å FINNE: Veien mot utsiktstårnet er godt merket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet MAJESTETISK: Og plutselig åpenbarer det tolv meter høye branntårnet seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet SOVEROM MED UTSIKT: Turpappa Anders Baumberger hadde ikke våknet da Dagbladet kom på besøk. Han hadde hatt litt av en kveld og natt med familien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet I DRØMMELAND: Mie (7) er våken, men kusine Aurora (7) sover fortsatt godt i soveposen sin, høyt oppe i tårnet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet SOVE LITT TIL? Far og datter har akkurat våknet og nyter utsikten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet PAKKET EGEN SEKK: Aurora viser stolt fram sekken sin, som hun har pakket helt selv for anledningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet FANTORANGEN ER MED: Auroras bamse er selvskreven gjest på turen. Egen sovepose, har han også. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet TØFFE JENTER: Mie og Aurora er flinke til å klatre, og synes det er gøy å komme seg helt til toppen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet LEKER I SKOGEN: De to jentene synes det er gøy å leke i skogen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet TID FOR FROKOST: Mormor Gerd har disket opp frokost til de små og kaffe de store. Det er ikke hver dag en nyter frokosten i slike omgivelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Sjelden eller aldri i nærnaturen

53 prosent av norske barn er sjelden eller aldri i nærnaturen sin om sommeren, viser en undersøkelse utført av Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) i vinter. 3160 foreldre ble spurt, og oppga at barna deres brukte nærnaturen maks to ganger i måneden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn