Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik får du studieplass på dagen

Glemte du å søke om studieplass i vår, eller fikk du avslag i forrige uke? Fortvil ikke: Nå kan Restetorget gi deg studieplass på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem lange ventelister og skyhøye poengkrav. Det er fullt mulig å få seg en utdannelse selv om du ikke har seks i snitt fra videregående skole. Nå lokker landets høyskoler med ledige plasser på langt over hundre studieretninger for deg som står uten utdanningstilbud denne høsten.

- Det eneste kravet vi stiller, er at du har generell studiekompetanse. Ellers gjelder prinsippet «førstemann til mølla», uansett hvilket karaktersnitt du har, sier Anders Aspaas, informasjonskonsulent ved Samordnet opptak i Oslo.

Hele landet

Etter første opptak siste uke står 15 000 studenter uten tilbud. Dette til tross for at 131 studieretninger ved 21 høyskoler rundt om i Norge har mange ledige plasser.

På bakgrunn av dette har Samordnet opptak satt i gang Restetorget. Det eneste du trenger å gjøre, er å kontakte den aktuelle skolen som har ledig kapasitet, og søke direkte på studieplassene.

Gir håp

- Restetorget skal gi håp til de mange som fremdeles står uten studieplass. Det beste med ordningen er at også de som av ulike grunner ikke søkte om studieplass innen 15. april i år, nå kan få en ny sjanse, sier Aspaas.

I dag går fristen ut for å svare om du tar imot den studieplassen du er tildelt. Rundt 70 000 svarkort blir behandlet ved Samordnet opptak, før melding om neste opptak blir sendt ut om en uke. Er du derimot usikker på om du kommer inn, kan du i mellomtida ta kontakt med Restetorget. For kanskje dukker det opp en spennende studieplass du kan sikre deg på en lettere måte.