Slik får du svi

Nå er det slutt på moroa. Neste år blir det kortere ferie, økte skatter, dyrere strøm, økt egenbetaling hos doktoren, dyrere rullings, økte kommunale avgifter, null i lønnstillegg og mindre stønad til enslige mødre med fast partner. Men de største gleder er som kjent gratis: Lag barn og håv inn kontantstøtte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For utvidelsen av kontantstøtten til også å omfatte toåringer er regjeringens viktigste satsing. Bevilgningene til kontantstøtte øker med 2,1 milliarder kroner til 2,8 milliarder kroner samlet. Regjeringen strammer inn over hele fjøla for å gjenopprette tilliten til norsk økonomi og for å få finansiert sin hjertesak. Alle skal kjenne en lett svie etter oppgangstidens søte kløe, enten du er pensjonist eller stilsikker dronning på slottet. Statsbygg får ikke penger til å bygge ferdig kongeparets leiligheter. Målet med all denne «lidelse» er å få ned renta. Mislykkes det, er definitivt festen slutt. Her kan du se hvordan du selv rammes:

Mindre ferie

Regjeringen vil redusere antall feriedager med én dag og samtidig kutte i feriepengegrunnlaget med 0,4 prosent, fra 10,2 prosent i dag til 9,8. Det skal gi en innsparing på 680 millioner kroner. Samtidig øker det mengden arbeidskraft og demper dermed presset i arbeidsmarkedet.

Mer skatt

Nettoskattesatsen blir økt fra 28 til 29 prosent. Samtidig omgjøres dagens to toppskattesatser (9,5 og 13,7) til en toppskatt på 13,2 prosent på inntekter over 262.000 kroner. Folk med årsinntekter under 285.000 kroner får ifølge regjeringen mindre skatt fordi minstefradraget og klassefradraget øker. Høyere inntektsgrupper får økt skatt. Tjener du 300.000 kroner må du yte en hundrelapp mer til fellesskapet. Tjener du en million, får du 5850 kroner mer i skatt. Boligeiere som trodde de snart var kvitt boligskatten må ta høyde for 10 prosents økning i ligningstakstene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer