Slik får tv-verden se barnevernet: «Norges skjulte skandale»

BBC: - Mer støy om barnevernssaker i Norge enn andre land.

TV, RADIO OG PODCAST VERDEN RUNDT: Slik promoterer BBC World Service det nye programmet om norsk barnevern. Radio- og podcast-versjonen ligger allerede ute. TV-programmet sendes første gang tidlig lørdag. Faksimile: bbc.co.uk.
TV, RADIO OG PODCAST VERDEN RUNDT: Slik promoterer BBC World Service det nye programmet om norsk barnevern. Radio- og podcast-versjonen ligger allerede ute. TV-programmet sendes første gang tidlig lørdag. Faksimile: bbc.co.uk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra lørdag får millioner av tv-seere over hele kloden se en halvtimes dokumentar på BBC World om norsk barnevern: «Norway's silent scandal».

Oversatt til norsk: Norges stille/ufortalte skandale.

I forhåndsomtalen av programmet går et av verdens mest vidtrekkende kringkastingsselskap enda lengre: «Norway's hidden scandal» - Norges skjulte skandale.

Radio- og podkastversjonen av søkelyset på norsk barnevern ligger ute på BBCs hjemmeside.

Tiltalen og rettssaken i Oslo tingrett i april i år mot en norsk psykiater med barnevernssaker som spesialitet, går som en rød tråd gjennom programmet.

Så hvorfor programtittelen «stille» eller «skjult skandale»?

- Vi skjønner at mange som er berørt av psykiaterens vurderinger gjennom åra, reagerer på at de ikke får sine saker belyst på nytt. Det undrer vi oss også over, sier programskaperen, BBCs rutinerte journalist Tim Whewell, til Dagbladet.

Navngitte foreldre

Han og kamerateamet har intervjuet flere navngitte foreldre, som hevder de er blitt utsatt for urimelige og ødeleggende vurderinger av denne psykiateren spesielt og barnevernet generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer