Slik feirer Martina fetisjdagen

20. januar er den internasjonale fetisjdagen, hvor BDSM-ere og fetisjister verden over feirer og viser sin støtte til hverandre. Norske Samantha og Martina forteller åpent om hvordan de feirer dagen.

QUEEN RUBBER: Martina sier det kjennes ut som hele kroppen får en klem når hun bruker lateks. Nå er hun klar for fetisj-fredag. Foto: Privat.
QUEEN RUBBER: Martina sier det kjennes ut som hele kroppen får en klem når hun bruker lateks. Nå er hun klar for fetisj-fredag. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2008 har den internasjonale fetisjdagen blitt markert den tredje fredagen i januar hvert år.

For ikke så mange år siden ble BDSM-ere og fetisjister definert som syke. Det var faktisk ikke før i 2018 at Verdens helseorganisasjon (WHO) fjernet samtykkende seksuelle minoriteter fra den internasjonale sykdomslista.

I en undersøkelse utført av YouGov for Nytelse.no, som kartlegger nordmenns sexvaner, kommer det fram at 15 prosent av Norges befolkning ser på seg selv som kinky.

«VÅDE VENINDER»: Natascha Sophie selger sexvideoer på nett. Pengene går til dyrevelferd. Video: DR. Reporter: Celina Morken Vis mer

Det å dominere og å bli dominert kommer høyt på listen over nordmenns sexfantasier sammen med rollespill, uniform og bondage.

- Dette er ikke overraskende, og gjenspeiler salget av BDSM-utstyr, kinky sexleketøy og frekt undertøy. Det er ingen tvil om at nordmenn har blitt frekkere, sier sexolog og presseansvarlig i Nytelse, Maria K. Ebbestad.

Lateks og penisbur

Martina (36) er en av mange nordmenn som driver med fetisj og BDSM. Hun går under aliaset Queen Rubber i sosiale medier.

- Min største fetisj er lateks. Det kjennes ut som hele kroppen får en klem når du har det på. Jeg får dessuten en fantastisk god selvtillit i de klærne, sier hun til Dagbladet.

ELSKER LATEKS: Martina elsker følelsen av lateks mot huden. Her på en hytte i fjorsommer. Foto: Privat.
ELSKER LATEKS: Martina elsker følelsen av lateks mot huden. Her på en hytte i fjorsommer. Foto: Privat. Vis mer

36-åringen forteller at hun startet med lateks for over 16 år siden. I 2019 begynte hun og mannen også å fotografere Martina i lateksklær, noe de begge elsker.

- Jeg er også glad i restriksjoner i form av penisbur og å låse fast mannen min, kommenterer hun.

Videre sier hun at hun liker breathing control som utøves med en gassmaske festet til en «sniffing dildo».

- Det er noe helt eget med å ha kontroll over en annens pust, samtidig som du kan kontrollere orgasmer og generell nytelse. Dette utøver vi innenfor trygge rammer.

Martina og mannen kler seg gjerne opp i lateks begge to, fra topp til tå. De bruker det mest på kveldene, og får da utløp for både fantasier og nytelse:

- Jeg synes det er fantastisk gøy. Jeg har også en fascinasjon for store dildoer og fisting, og synes dette gir kroppen en helt annerledes form for nytelse enn vanlig sex.

Feirer i kattedrakt

Martina sier til Dagbladet at de feirer fetisjdagen hvert år. I år skal de feire hjemme i lateksdrakter. Martina tror hun går for kattedrakta.

Videre røper hun at det vil dryppe noen ekstra bilder ut på deres sosiale medier i løpet av dagen.

- I tillegg skal vi ha en spørsmål- og svar-runde på Facebook. Det er alltid gøy å lese alle de forskjellige spørsmålene vi får, avslutter hun.

COOL CAT: Martina elsker lateks. Her er hun i kattedrakta si - som for øvrig skal på under fetisjdagen! Foto: Privat.
COOL CAT: Martina elsker lateks. Her er hun i kattedrakta si - som for øvrig skal på under fetisjdagen! Foto: Privat. Vis mer

Underdanig

Samantha Kolderup (36) fra Bergen er også fan av BDSM og fetisjer. Hun har drevet med BDSM i snart ti år.

Kolderup sier til Dagbladet at hennes favoritter er bondage, breathplay, masochisme og offentlig sex.

- Jeg foretrekker å være den underdanige, sier hun og legger til at hun anser seg selv som en «submissive brat».

UNDERDANIG: Kolderup liker å underkaste seg menn. Foto: Privat.
UNDERDANIG: Kolderup liker å underkaste seg menn. Foto: Privat. Vis mer

Videre sier Kolderup at hun tenner på at mannen tar kontroll, enten i seksuelle settinger eller andre.

- Også tester jeg grenser, for jeg liker straff. Jeg tenner på smerten, men det kan være minst like pirrende å vite at straffen kommer, kommenterer hun.

NAKENT: I programmet «The good girl’s guide to kinky sex» la vi merke til Claudia Burns som deler åpent om opplevelsen på innspilling. Video: Discovery+/Rød Løper/Jenny Emilie Aas. Vis mer

For Kolderup er det viktig å påpeke at alt er gjort med gjensidig respekt og samtykke, og presiserer at BDSM og fetisjer handler om mye mer enn «litt klasking».

36-åringen sier til Dagbladet at det viktigste for henne er å være åpen for nye ting, og være ærlig med seg selv og sine partnere om hva hun ønsker og trenger.

- Jeg driver med BDSM fordi det er det som gir meg mest nytelse - og livet er til for å nytes, kommenterer hun og legger til:

- Nå håper jeg på en liten feiring av fetisjdagen med en god spanking.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer