Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik feirer velgerne til USAs nye president: - Hun må bli buret inne

Trump-velgerne hånet Clinton og raste mot mediene etter seieren.

HØYLYTT OG KRANGLETE: Donlad Trumps tilhengere tok til gata med høylytt roping av slagord. - Vi er ikke sinte, vi er lykkelige, sier Joey Cena. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det har holdt på i over 18 måneder. I natt var det slutt.

Donald Trump ble valgt til president mot absolutt alle odds etter å ha slått Demokratenes Hillary Clinton.

TRUMP-TILHENGERE REAGERER MED JUBEL OG HETSING ETTER AT PENNSYLVANIA ER VUNNET OG DETB ER KLART AT DONALD TRUMP BLIR USAS NESTE PRESIDENTVIDEO: Ørjan Ellingvåg / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Det var ikke mange som hadde troa på at Trump skulle vinne nominasjonskampen i Det republikanske partiet i sommer, før han plutselig bykset fram på meningsmålingene. De færreste trodde han deretter kunne vinne i presidentvalget.

De som trodde mest på Donald Trump var han selv og tilhengerne hans. Nå viser det seg at de er enda flere enn noen trodde, og at de virkelig er den «stille majoriteten».

Opphisset

Det er ingenting stille med folkemengden som feiret seieren utenfor Trump-valgvaken på hotellet Hilton Midtown i natt.

Dit ankom Trump selv litt etter klokka 08.00 onsdag morgen norsk tid. Da hadde flere av tilhørerne hans stått timer utenfor for å være tett på den republikanske kandidaten. Flere hadde også tatt turen til boligen hans i Trump Tower få minutter unna.

Utenfor valgvaken sto Trump-velgerne med t-skjorter og plakater med budskap om å bure inne Hillary og om å avsløre de korrupte politikerne. De hånet pressen og globaliseringen.

Trump-tilhengerne trampeklapper til budskapet om at Hillary Clinton bør være i fengsel. Det er det de har messet om de siste månedene, og det har ikke blitt noe mindre av det når valgkampen har tettet seg til.

FEIRET: Donald Trumps supportere tok til gatene i New York for å feire republikanernes valgseier. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FEIRET: Donald Trumps supportere tok til gatene i New York for å feire republikanernes valgseier. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

På Donald Trumps velgermøter har det ofte blitt rettet mye sinne mot den etablerte pressen i likhet med politikere. Da en demonstrant i helga dukket opp på et Trump-møte i Nevada, med et skilt om «republikanere mot Trump», ble han angrepet av en stor mengde velgere etter at én i publikum ropte at han kunne være bevæpnet. Det var han ikke.

Så langt tyder resultatene på at Donald Trump har fått storoppslutning blant hvite med lavere utdanning.

- Vi er bare glade

En av de aller mest høylydte utenfor Trumps valgvake, var Joey Zeno. De store politistyrkene på stedet hadde sperret av store området ved hjelpe av gategjerder.

Til tider var det ikke annet en småkrangling og kjekling utenfor valgvaken.

- Vi er ikke sinte. Vi er bare glade. Vi er bare glade så lenge Obama og Clinton ikke får styre dette landet. Vi får lede. Demkoratene har ledet for lenge, sier Zeno til Dagbladet.

Dagbladet følger han og flere i følget hans mellom valgvaken i Midtown og til en av de store TV-skjermene et par gater ned. Når en som åpenbart er mot Trump som president viser fingeren til gjengen, svarer de med «jævla kjerring».

Det skjer ikke noe mer enn dette denne gangen. Nå er det velgerne Hillary Clinton har kalt en «gjeng med ynkelige» som kan feire valgseier.

. Vi skal bygge muren. Det vil gjøre det trygt og skaffe jobbene våre tilbake. Hun må bli buret inne og sendt i fengsel, sier Zeno.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!