Slik feiret verdens høyeste bygning det nye året

Over en million fikk med seg det spektakulære fyrverkerishowet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i går ble det nye året feiret med bobler, stjerneskudd og fyrverkeri verden over.

Dubai var blant byene som slo på stortromma under årets nyttårsfeiring.

For verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, ønsket nemlig det nye året velkommen med et massivt lys- og lydshow, som forvandlet den enorme skyskraperen til et eneste stort fyrverkeri.

Lovet spektakulær nyttårsfeiring Det 828 meter høye bygget sendte ut fyrverkeri fra alle etasjer til stor jubel fra de mange frammøtte.

Også rundt skyskraperen ble det fyrt opp fyrverkeri i ulike farger og former.

Fyrverkeriet var synkronisert slik at det passet inn med Prague Philharmonic Orchestras livekonsert.

På forhånd av feiringen ble det lovet at Dubai skulle stå for en av verdens mest spektakulære nyttårsfeiringer med et show som tidligere aldri har blitt sett før.

En million så showet Ifølge Al Arabiya News hadde mer enn en million mennesker møtt opp for å få med seg fyrverkeriet utenfor Burj Khalifa. Allerede flere timer før midnatt samlet folkemasser seg rundt bygget.

Og de ble neppe skuffet.

For dem som ønsket å få se showet på ekstra nært hold, kostet et bord ved vinduet i restauranten i 122. etasje i bygget rundt 23 000 norske kroner.

Downtown Dubai leverte en livesending av nyttårsshowet, og har også i etterkant lagt ut et videoklipp på Youtube med høydepunktene fra feiringen.

Burj Khalifa, som blant annet inneholder hotell, kinoer, kontorer og private luksusleiligheter, har 160 etasjer og har vært verdens høyeste bygg siden det offisielt ble åpnet i januar 2010.