Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik fersket politiet hippie-narkoligaen med fingrene i fatet

Åtte personer siktet for salg av 1,1 tonn hasj etter kjempeaksjon i Christiania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dansk politi raidet i går det kontroversielle kvartalet Christiania i København. Totalt ble åtte personer pågrepet, siktet for narkohandel.

Danske medier hevdet først at antallet var ti; dette er nå redusert til åtte personer, som ble tatt i en koordinert og nøye planlagt politiaksjon.

Men da politiet slo til, svarte beboerne i den tradisjonelt autoritetsfiendtlige bydelen med å kaste stein. Politiet sprayet tåregass tilbake.

Og, skriver Politiken, politiet gjorde massive beslag i aksjonen - der de etterlyste ble antatt å ha tilknytning til Hells Angels.

Talte penger Politiet beslagla totalt 940 000 danske kroner - omkring 992 000 NOK, og totalt 24 kilo hasj.

I kjelleren til det såkalte Tinghuset, som til vanlig skal fungere som miljøvennlig vaskeri, fant politiet detaljerte regnskap  og totalt 153 090,- DKK i kontanter.

KJENT FOR UROLIGHETER: Her er opptøyer i Christiania i forbindelse med klimamøtet i København i 2009. Foto: EPA/Yoan Valat/Scanpix
KJENT FOR UROLIGHETER: Her er opptøyer i Christiania i forbindelse med klimamøtet i København i 2009. Foto: EPA/Yoan Valat/Scanpix Vis mer

De siktede satt bak ei ståldør med kodelås. Der talte de penger - fra narkosalg, ifølge politiet.

- Vi vet at de sitter og teller penger på den tida på dagen, og slo til for å ta dem med fingrene i fatet, sier polititalsmann Steffen Thaaning Steffensen.

Spaning Fem av de siktede ble pågrepet i denne kjelleren. I en leilighet i samme bygg ble den antatte hovedmannen i narkoringen pågrepet.

Sivile tjenestemenn hadde da spanet på gården i lengre tid.

Alle de seks er siktet for narkohandel, og risikerer opptil 16 års fengsel. Politiet har rullet opp ligaen over tid, og siktelsen omhandler salg av totalt 1160 kilo hasj og 232 kilo cannabis.

- Etterforskningen og spesielt funn av regnskaper fra hasjsalg gjør at de blir siktet for salg av over et tonn hasj, sier polititalsmann  Thaaning Steffensen til Ekstra Bladet.

Tatt i sitt hjem Politiet aksjonerte mot ytterligere to adresser.

KJENT FOR UROLIGHETER: Dette bildet er fra 2008, da beboere protesterte etter at politiet raidet et ulovlig bygg i Christiania. Foto: EPA/Mogens Flindt/Scanpix
KJENT FOR UROLIGHETER: Dette bildet er fra 2008, da beboere protesterte etter at politiet raidet et ulovlig bygg i Christiania. Foto: EPA/Mogens Flindt/Scanpix Vis mer

En mann ble pågrepet i sitt hjem utenfor bydelen med fire kilo hasj i sekken - som politiet tror skulle omsettes i det svært kontroversielle boligområdet.

I mannens hjem fant politiet totalt 19 kilo hasj.

En kvinne oppbevarte størsteparten av pengebeslaget. Hun hadde henholdsvis 315 000,- og 147 845,- danske kroner fordelt på to kontaktstabler, i tillegg til fire kilo hasj.

KJENT FOR UROLIGHETER: Her er opptøyer i Christiania i 2007. Det var rivingen av huset Cigarkassen i området Dyssen som satte i gang en storstilt mobilisering da aktivister skjønte hva som var i ferd med å skje. Via tekstmeldinger og telefon ble et stort antall oppfordret til å komme til Christiania for å hindre rivingen eller protestere mot den. Foto: Thorkild Amdi / SCANPIX
KJENT FOR UROLIGHETER: Her er opptøyer i Christiania i 2007. Det var rivingen av huset Cigarkassen i området Dyssen som satte i gang en storstilt mobilisering da aktivister skjønte hva som var i ferd med å skje. Via tekstmeldinger og telefon ble et stort antall oppfordret til å komme til Christiania for å hindre rivingen eller protestere mot den. Foto: Thorkild Amdi / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media