VARETEKTSFENGSLET: Mannen fra Oppland er varetektsfengslet i 14 dager, siktet for hvitvasking og grovt bedrageri.
VARETEKTSFENGSLET: Mannen fra Oppland er varetektsfengslet i 14 dager, siktet for hvitvasking og grovt bedrageri.Vis mer

Slik fikk bedragerisiktet opplending 24,6 millioner i pant på gård verdt 1 million

20 millioner til kypriotisk selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Som Dagbladet kunne fortelle i går er en opplending i 40-årene siktet av Økokrim for grovt bedrageri og hvitvasking. Mannen ble pågrepet på Gardermoen da han var på vei til Hong Kong, og er varetektsfengslet i to uker.

Han ble slått personlig konkurs i 2012. Den gang kom det fram at det var tatt ut pant på 24,6 millioner kroner på et gårdsbruk han eier som har en antatt markedsverdi på omtrent 1 million kroner. Bostyrer Arne B. Krokeide forklarer:

- Det kan være mange årsaker til at det blir pant på langt høyere verdi enn markedsverdien, det er forsåvidt ikke så uvanlig, sier advokat Krokeide til Dagbladet.

Pant: •Panterett er en særrett til å søke dekning for et krav (pantekravet) i ett eller flere bestemte formuesgoder (pantet). Regler i panteloven av 8. feb. 1980.•Pantekravet må være et pengekrav, typisk et krav på tilbakebetaling av et lån, men også fremtidige og/eller varierende forpliktelser kan sikres ved pant, f.eks. et kausjonsansvar eller ansvaret for en kassakredittgjeld.•Pantet kan i prinsippet være et formuesgode av en hvilken som helst art, forutsatt at det har økonomisk verdi og rettsgyldig kan avhendes. Hvis pantekravet ikke blir betalt ved forfall, må nemlig panthaveren (den berettigede) kunne søke dekning ved å ta pantet til tvangsbruk eller ved å selge det, normalt på tvangsauksjon, og ta seg betalt av salgssummen.Kilde: Store norske leksikon

Kypriotisk selskap

Det største pantet er på 20 millioner kr til investeringsselskapet Nimo investment ltd, som mannen selv har opplyst er kypriotisk. I forbindelse med bobehandlingen sa han at han hadde lånt penger av selskapet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn