Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik fikk bedragerisiktet opplending 24,6 millioner i pant på gård verdt 1 million

20 millioner til kypriotisk selskap.

VARETEKTSFENGSLET: Mannen fra Oppland er varetektsfengslet i 14 dager, siktet for hvitvasking og grovt bedrageri.
VARETEKTSFENGSLET: Mannen fra Oppland er varetektsfengslet i 14 dager, siktet for hvitvasking og grovt bedrageri.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet kunne fortelle i går er en opplending i 40-årene siktet av Økokrim for grovt bedrageri og hvitvasking. Mannen ble pågrepet på Gardermoen da han var på vei til Hong Kong, og er varetektsfengslet i to uker.

Han ble slått personlig konkurs i 2012. Den gang kom det fram at det var tatt ut pant på 24,6 millioner kroner på et gårdsbruk han eier som har en antatt markedsverdi på omtrent 1 million kroner. Bostyrer Arne B. Krokeide forklarer:

- Det kan være mange årsaker til at det blir pant på langt høyere verdi enn markedsverdien, det er forsåvidt ikke så uvanlig, sier advokat Krokeide til Dagbladet.

Kypriotisk selskap

Det største pantet er på 20 millioner kr til investeringsselskapet Nimo investment ltd, som mannen selv har opplyst er kypriotisk. I forbindelse med bobehandlingen sa han at han hadde lånt penger av selskapet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.