Slik fikk Christiaan (12) nytt hjerte

«Hjerteklemma ble festet til donorhjertet nøyaktig klokka 10.15. Det betyr at det må begynne å slå i brystet på Christiaan innen klokka 14.15. Kappløpet har begynt.»

LIKE FØR OPERASJONEN: Pappa Christiaan, mamma Liezel og lillesøster Liezel-Mari Stassen (8) tar farvel med Christiaan (12) før han ble trillet inn på operasjonsstua for å få sitt nye hjerte. Foto: Health24.com
LIKE FØR OPERASJONEN: Pappa Christiaan, mamma Liezel og lillesøster Liezel-Mari Stassen (8) tar farvel med Christiaan (12) før han ble trillet inn på operasjonsstua for å få sitt nye hjerte. Foto: Health24.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet i denne artikkelen er tatt et kvarter før den alvorlig hjertesyke 12-åringen Christiaan Stassen ble kjørt inn på operasjonsstua på Christiaan Barnard-sykehuset i Cape Town i Sør-Afrika for å få sitt nye hjerte.

Lillesøster Liezel-Mari (8), mamma Liezel og pappa Christiaan tok farvel ved sykehussenga rett før den lange og fryktelige ventetida tok til.

Det sør-afrikanske helsenettstedet Health24.com rapporterte tett fra de dramatiske timene som reddet 12-åringens liv:

Fra donorhjertet ble operert ut av en avdød tenåring i Northern Cape-provinsen og bragt med legefly til sykehuset i Cape Town i går formiddag, til Christiaan våknet med et nytt hjerte bankende i brystet på ettermiddagen.

Dette er hvordan det hele utspant seg ifølge Health24.com, startende med siste oppdatering fra sykehussenga i dag morges: I dag, 09.00 Christiaan vil fremdeles være koplet til pustemaskinen i dag og i morgen for å gi hans nye hjerte mulighet til å tilpasse seg det høye lungetrykket.

Han var svært syk før transplantasjonen. Nyrene og lungene hans var allerede svært overbelastet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer