Dagbladet avslører:

Slik fikk de Erna talerstolen

Høyre-politiker Aamir J. Sheikh fikk Erna Solberg til å åpne en konferanse med Muslim World League, samtidig som han selv var betalt av den saudiarabiske organisasjonen. Han har også formidlet kontakt mellom Erna Solberg og Saudi-Arabias utenriksminister.

FÅTT PENGER: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og senteret han etablerte har fått over tre millioner kroner fra det eksperter sier er en regimetilknyttet, muslimsk organisasjon i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh. Her forklarer vi saken. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo, 18. juni 2020: Det var strålende sol da statsminister Erna Solberg i kongeblå kjole hastet forbi kafegjester på Litteraturhuset i Oslo.

Midt i coronakrisa hadde hun satt av tid til å delta på en konferanse om diskriminering. To aktører sto bak konferansen. Den ene var Erna Solbergs partikollega og leder av Stovner Høyre, Aamir Javed Sheikh – og hans stiftelse Dialog for Fred. Den andre var Muslim World League, en religiøs organisasjon som selv hevder seg uavhengig – men som eksperter sier er tett knyttet til det saudiarabiske regimet.

På toppen av trappa på Litteraturhuset sto en liten forsamling tett i tett og ønsket velkommen. I front: en smilende Aamir J. Sheikh. Sammen med ham sto en tjenestemann fra Saudi-Arabias ambassade.

Kontaktet statsministeren

Dagbladet har avslørt at Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh – via sin stiftelse Dialog for Fred – har mottatt over fire millioner kroner fra Muslim World League (MWL), en organisasjon som eksperter knytter tett til Saudi-Arabias regime. Drøyt 3,2 millioner kroner ble videresendt til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og Oslosenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer