Slik fikk hun rektoren til å innrømme sex-overgrep

Høyesterett avviser anke på overgrepsdom. Barnevern og politi i 2005: - Grunnløse rykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I denne videoen forteller nå 23 år gamle «Monica» hvordan den 28 år eldre rektoren på skolen hennes i en av Bodøs nabokommuner misbrukte henne seksuelt fra hun var 15 år gammel.

Den tidligere skolelederen ble dømt til tre og et halvt års fengsel både i Salten tingrett og Hålogaland lagmannsrett.

Han anket til Høyesterett, og nektet blant annet for at det var han som hadde gjort eleven gravid de to gangene hun aborterte.

Nå har Høyesterett avvist anken, og eks-rektoren må sone straffen og betale jenta 198 000 kroner i erstatning, melder avisa Nordland.

Innrømmet i spionkamera - Jeg bestilte til slutt en «spionpenn», og gjemte den ved flere anledninger i genserermet eller i en bokhylle på soverommet. At vi hadde sex var jo ikke straffbart siden jeg på tidspunktet var 20, så jeg filmet også en samtale hvor jeg fikk ham til å si at vi hadde hatt et seksuelt forhold siden jeg var 15, fortalte «Monica» til Dagbladet sist høst etter dommen i lagmannsretten.

Bistandsadvokaten er fornøyd med at Høyesterett nå har satt punktum for saken.

- Det er fint å kunne si at jenta har hatt en fantastisk utvikling i ettertid. Hun er ressurssterk. Framtiden ser lys ut når hun nå endelig kan legge den vonde saken bak seg, sier hennes bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik til avisa Nordland

I lagmannsrettens dom heter at rektoren er skyldig i «alvorlig og vedvarende misbruk av stilling for å dekke sine egne seksuelle behov».

Barnevern og politi: - Åpenbart grunnløst Forholdet startet da jenta var 15 år, og jenta ble tatt med på kjøreturer i rektor van med tildekkede ruter.

En rykteflom førte til at rektor- og elevforholdet ble etterforsket av barnevern og politi allerede i 2005, da jenta var 16 år.

Da ble saken henlagt som «åpenbart grunnløs». Både rektoren og jenta valgte da å benekte alt.

I 2009 gikk jenta selv til politiet.

 FORNØYD:  - Jentas framtid ser lys ut når hun nå endelig kan klegge den vanskelige tiden bak seg, sier bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik. FOTO: ANDERS VANDERLOOCK/DAGBLADET.
FORNØYD: - Jentas framtid ser lys ut når hun nå endelig kan klegge den vanskelige tiden bak seg, sier bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik. FOTO: ANDERS VANDERLOOCK/DAGBLADET. Vis mer