Slik finansierer norske huseiere luksus, dyredrap og potenspiller

Klikk deg fram i den interaktive grafikken og følg de irske steinleggernes penger verden rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har de siste ukene dokumentert irske steinleggeres virksomhet i Norge.

Økokrim bekrefter overfor Dagbladet at flere steinleggerfamilier driver stort innen ulovlig handel med neshorn, og at norske huseieres penger direkte kan finansiere blodig, ulovlig handel med utrydningstruede dyr i Afrika.

Denne sammenhengen kan du lese mer om, og klikke deg rundt i, i grafikken øverst i denne saken.

Asfaltbandene En som har merket dette på kroppen er den norske mangemillionæren Øyvind Christensen, som står ved fronten i kampen mot krypskyttere.

Her finner du alle sakene om asfaltbandene - de omreisende steinleggerne som tjener store penger i Norge:

• En tolvåring jobbet for steinleggere i villastrøket i Bærum, hvorpå politiet, skatteetaten og Arbeidstilsynet annonserte at de ville knuse de omreisende steinleggerne en gang for alle.

• Den kjente forretningsmannen Atle Brynestad er en av kundene som har kjøpt steinlegging av et firma som drev ureglementert. Brynestad mente han sjekket grundig nok.

• Forrige lørdag advarte Kripos folk mot å kjøpe tjenester fra asfaltbandene. - Du risikerer å ende opp i de kriminelles klær, sier Lena Reif fra Kripos.

• Samme dag fortalte Dagbladet om fire rumenske arbeidere, som jobber for slavelønn for irske steinleggere. De forteller om den ukjente skyggesiden, som kundene - norske millionærer - ikke tenker på.

• Forrige søndag fortalte Dagbladet at politiet fant slavearbeidere i oppkjørselen til en millionær på Oslo Vest.

• Mandag avslørte Dagbladet hvordan steinleggerne trikser med fakturaadresser og firmaregistrering.• Tirsdag avslørte Dagbladet bildene som viser asfaltbandenes hemmelige luksusliv hjemme i Irland.

• Advokat Torgeir Dahl er asfaltbandenes norske hjelper, viste Dagbladet fredag.

• Skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen lanserte sitt nye våpen i kampen mot industrien, og gjorde det klart at også kundene kan få straff.

- Vi vil også gå etter kundene. Det nytter ikke å skylde på at man ikke vet, sier skattekrimsjefen til Dagbladet.

• LO-leder Gerd Kristiansen har gjort det klart at bandene truer viktige verdier i det norske samfunnet. Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) har uttalt at hun har fått nok. Slik vil hun stanse steinleggerne. Dagbladets kommentator Stein Aabø kritiserer velstående nordmenn som er svært prisbevisste på tjenester, men vet knapt hva sosial dumping er.

Slik finansierer norske huseiere luksus, dyredrap og potenspiller