Slik forbedrer du langtids- hukommelsen

Det skal ikke mye til.

TRENER HUKOMMELSEN: Ifølge en ny studie ved Universitetet i Edinburgh skal det ikke mye til for å trene opp hukommelsen - og øvelsen skal ha like stor effekt på eldre, som på yngre mennesker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TRENER HUKOMMELSEN: Ifølge en ny studie ved Universitetet i Edinburgh skal det ikke mye til for å trene opp hukommelsen - og øvelsen skal ha like stor effekt på eldre, som på yngre mennesker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en ny studie gjennomført av nevrologer og psykologer ved Universitetet i Edinburgh, kan du droppe kaffen om du er trøtt og har vanskelig for å tilegne deg ny informasjon.

Skal vi tro studien holder det nemlig å lukke øynene - fortsatt i våken tilstand - i ti minutter.

Studien foregikk ved at en gruppe friske, voksne mennensker ble fortalt to historier, hvorpå de ble bedt om å huske flest mulige detaljer.

De gangene de fikk ta en 10 minutter lang pause med øynene lukket i et mørkt rom, husket de betydelig flere detaljer enn de gangene de ble fortalt en ny historie uten å hvile.

De husket også detaljene i tiden etterpå.

Ifølge CNN kan dette ha sammenheng med hvorfor små barn sover store deler av dagen - nemlig fordi de skal klare å huske mest mulig av det de har sett og lært i løpet av sine våkne timer. 

Det betyr at du kan forbedre hukommelsen ved å ta en rask hvil, i våken tilstand, underveis i en lang dag på jobb eller skole.

Det amerikanske nettstedet skriver videre at det ikke skal være noen forskjell på yngre og eldre når det kommer til å huske en liste med ord, dersom de får tid til å hvile før de avgir sitt svar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer