Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik forbereder forsvarerne Breivik før morgendagen

Sitter nå i siste møte med klienten før domsavsigelsen.

SISTE FRORBEREDELSER: Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra har i dag et siste møte med Anders Behring Breivik før domsavsigelsen. Forsvarerne forteller til pressen at de vil råde Breivik til å tenke seg om før han eventuelt anker dommen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SISTE FRORBEREDELSER: Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra har i dag et siste møte med Anders Behring Breivik før domsavsigelsen. Forsvarerne forteller til pressen at de vil råde Breivik til å tenke seg om før han eventuelt anker dommen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ILA LANDSFENGSEL (Dagbladet): Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra gikk like før klokka 13.00 i dag inn til sin klient Anders Behring Breivik for en siste samtale før domsavgjørelsen som faller i morgen. Møtet med klienten, som vil skje via en glassvegg i fengselet, er regnet å vare i tre kvarter.

- Vi skal inn til Breivik for å forberede ham på det som kommer i morgen. Vi vil snakke om hva han kan forvente, sier Geir Lippestad til pressen idet han går inn i fengselet.

Kort kommentar Som tidligere kjent, ønsker Breivik å kommentere dommen etter at den er forkynt i morgen - både om han blir erklært tilregnelig og utilregnelig.

- Vi forbereder ham på at han ikke har anledning til å komme med en lang kommentar, men bare en kort kommentar tilkyttet en eventuell anke, forklarer forsvarerne.

- Vil anke Ifølge de to forsvarerne er Breivik svært opptatt av morgendagen.

- Han ser fram til å få denne avklaringen nå, sier Lippestad.

Breivik har hele tiden uttrykket et ønske om å bli dømt som tilregnelig, noe også hans forsvarere har prosedert på.

- Han har vært klar på, og er fortsatt klar på at han vil anke om han dømmes som utilregnelig. Han sier at han ikke vil anke om han dømmes tilregnelig.

Råd om betenkningstid Uavhengig av dom råder forsvarerne ham til å tenke seg om før han eventuelt anker.

- Vi forteller han at det vil være klokt å uansett be om betenkningstid, sier Lippestad.

Breivik har, som Dagbladet tidligere har skrevet, uttalt overfor sine forsvarer at han selv tror han vil dømmes som tilregnelig i morgen.

Geir Lippestad er nok ikke like skråsikker:

- Jeg er spent på utfallet av morgen. Jeg er sikker på at det blir en grundig dom, som det blir interessant å lese. Jeg tør ikke spekulere på utfallet av den, sier Lippestad.

Mange møter Vibeke Hein Bæra forteller at hun har truffet Breivik flere ganger i det siste.

- Hans sinnsstilstand er omtrent slik som dere så at han var i retten. Nå er han opptatt av morgendagen og dommen. Han ser fram til å høre utfallet, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media