Slik forbereder hun seg til kampen om Det hvite hus

Hillary Clinton i hemmelige møter med valgkampstrateger.

KLAR FOR KAMP: Ingen har mistenkt Hillary Clinton for å ligge på latsida etter at hun gikk av som utenriksminister, men nå blir forberedelsene som sikter mot en presidentvalgkamp i 2016, stadig tydeligere. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB SCANPIX
KLAR FOR KAMP: Ingen har mistenkt Hillary Clinton for å ligge på latsida etter at hun gikk av som utenriksminister, men nå blir forberedelsene som sikter mot en presidentvalgkamp i 2016, stadig tydeligere. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Få er i tvil om at den mektigste kvinnen i amerikansk politikk har et sterkt ønske om å toppe alt i den allerede spektakulære livshistorien ved å bli USAs neste president.

Utad hevder Hillary Clinton at det er mange måneder til hun tar noen form for beslutning om sin politiske framtid, men det betyr ikke at 66-åringen tvinner tommeltotter fram til 2016.

Politico avslørte i dag at Clinton allerede sommeren for et halvt år siden hadde et «formelt» møte med en gruppe rådgivere som utvilsomt diskuterte valgkampstrategi.

Detaljert møte Samlingen med de betrodde partifellene skjedde i Clintons fasjonable villa ved ambassadestrøket i Washington D.C.

Møtet skal ha kommet i stand på initiativ fra Minyon Moore, en tidligere rådgiver fra Bill Clintons presidentperiode og Hillarys 2008-valgkamp. Moore er i dag politisk konsulent i firmaet Dewey Square, som ifølge Politico nå fungerer som Hillary Clintons «øyne og øre» i det politiske landskapet.

På møtet deltok blant andre en konsulent som er ekspert på velgeres holdninger overfor kvinnelige politikere og en erfaren feltkoordinator. De serverte både omfattende statistiske vurderinger, strategier knyttet til de formelle innmeldingsfristene i viktige delstater og anslo overfor Clinton hvor mye penger hun må samle inn i startfasen for å følge tidsskjemaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer