Slik foregår sex-handelen i Oslo

På massasjeinstituttet S17 tilbyr jentene sex fra klokka 11.00 til 06.00. Etter endt arbeidsøkt har flere av jentene overnattet i massasjebåsene - som bare er noen få kvadratmeter store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette bekrefter både politiet og andre kilder som har vært inne i salongen.

Store penger lokker unge østeuropeiske og thailandske jenter til Oslo. Fra sexbyråer i Ungarn, Estland og Tsjekkia formidles kontakt med norske bareiere som vil ha strippere.

Men jentenes drømmer om lettjente penger går ikke alltid i oppfyllelse.

- Vi mottar opplysninger om at mange strippere også selger sex, men dette er et meget lukket miljø, og informasjonen er vanskelig å dokumentere, sier kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politikammer til Dagbladet.

Bor på jobben

- Det lukkede miljøet gjør det vanskelig å få oversikt over hvordan de utenlandske jentene blir behandlet når de er i Oslo.

Etter det Dagbladet erfarer, er det ikke bare jentene på Saunaclub S17 som overnatter på arbeidsplassen.

Også ved strippeklubben Diamond i Oslo har jenter måttet sove i samme rom.

De østeuropeiske stripperne ble innlosjert i et bakrom til scenen. Her måtte de tilbringe natta etter at vakta var avsluttet.

Dagbladet prøvde i hele går å få en kommentar fra innehaveren av strippeklubben, uten å lykkes.

I Oslo sentrum holder en annen sexklubb til, Treff 30. Ifølge politiet var dette opprinnelig en partnerbytte-klubb, men den skal den seinere tida ha endret karakter.

Bak denne klubben står en Oslo-mann i 50-årene. Flere av jentene som har vært i klubben, er fra Balkan-landene eller russere. I tillegg driver nordmannen et eget firma, som er registrert i Estland, City Team Service ltd. Ved minst to anledninger skal firmaet ha hentet estiske jenter til Norge. Nordmannen ble for en tid siden pågrepet av estisk politi, med pornografi i bagasjen.

Det ble sendt en telefaks til Interpol i Oslo, hvor det også ble påpekt at nordmannen var mistenkt for å rekruttere prostituerte til Oslo.

Dagbladet var i går i kontakt med en ansatt på Treff 30. Hun opplyste at mannen i 50-årene var på forretningsreise i utlandet, og derfor ikke kunne kommentere saken.

Nært samspill

Dagbladets kartlegging av miljøet i og rundt strippebarer og massasjeinstitutter i Oslo har avdekket et nært samspill mellom flere av aktørene på sexmarkedet. Strippebarene VIP, Mr. X og massasjestedet Saunaclub S17 er ett eksempel på de nære bånd som er knyttet i bransjen.

VIP og Mr. X styres alle offisielt av en nordmann fra Skårer.
Han er registrert som selskapenes daglige leder og administrerende direktør. I fjor sommer kjøpte VIP opp Mr. X, og hele firmaet ble seinere solgt videre til en annen utenlandsk mann.

Nordmannen fra Skårer ble stående som administrerende direktør i papirene, men hevder selv å være ute av selskapet.

Ifølge ansatte på stedene er det en 31 år gammel eks-jugoslav og hans familie som nå styrer barene. 31-åringen satt i ledelsen av selskapet VIP fram til årsskiftet 1996/97. En av 31-åringens slektninger er fremdeles vararepresentant i styret.

Lang erfaring

Eks-jugoslaven startet i 1991 massasjestedet Sagveien massasje- og treningsinstitutt A/S i Sagveien 17. Dette firmaet ble slettet i august i fjor, men 31-åringen tok med seg forkortelsen S17 videre til sentrum.

To etasjer over strippebaren holder massasjeinstituttet Saunaclub S17 hus. I Brønnøysundregisteret står firmaet registrert på en thailandsk kvinne, som er gift norsk. Boligadressen til denne kvinnen er den samme som 31-åringen opererer med.

300- 900 kr.

Etter det Dagbladet får opplyst, henter flere av de thailandske jentene som utfører massasje og seksuelle tjenester i saunaklubben S17, sine kunder fra strippebaren to etasjer under.

Kunden tilbys massasje i prisklassen 300- 900 kroner. For 900 kroner får du et thai-boblebad.

Men massasjen er bare inngangsbilletten til stedet. Gjestene kan selv gjøre avtaler om andre tjenester direkte med massøsene.

Dagbladet prøvde flere ganger i går å få kontakt med den kvinnelige innehaveren av massasjeinstituttet, men hun var utilgjengelig for kommentar hele dagen.

OVERNATTET: Bak dette vinduet selger thailandske jenter massasje og sex. Flere av jentene har overnattet i de små massasjebåsene mellom arbeidsøktene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer